Започват квалификации за Про серии по гейминг



Квалификациите за професионалните серии по гейминг, носещи името EAS, ще навлязат в своята главна фаза в началото на юли. Желаещите да участват отбори имат само една седмица да изпълнят необходимите условия, съобщи Гейминг Ентъртейнмънт.
За да влязат в следващия сезон на Про сериите, отборите ще трябва да преминат през така наречената Hot Phase (Гореща фаза). Тя гарантира, че всички отбори, борещи се за място в основната схема, са от високо ниво и конкуренцията ще е изключително силна.
6 отбора ще имат шанс да се състезават за заветните места, като за целта те трябва да покрият високи критерии. В самата Гореща фаза ще има няколко нови правила и условия. Тя ще стартира на 2 юли и ще продължи до края на месеца.
Първите 6 отбора към 30 юли ще вземат участие в разпределението на местата за EPS Сезон 5, като първите два се класират директно за участие в Про сериите. Тимовете от трето до шесто място ще играят в турнир на двойна елеминация заедно с отборите, заели местата от 7-мо до 10-то в редовния четвърти сезон.
Най-добрите 4 от този турнир ще играят в Сезон 5 на Професионалните серии в България.
ESL реши да освежи в известна степен програмата си и ще включи няколко нови игри. Една от тях е нестандартният шутър Operation 7, който вече е хит в Европа. Специалното нещо в нея са виртуалните пари, които играчите трупат заедно с опита по бойните полета и могат да ги използват, за да се оборудват с нови, по-качествени брони и оръжия. 

Коментар