Уолтопия планира да изгради уникално съоръжение у нас

Атракционният комплекс съчетава много различни забавления и е украшение за всеки град
(снимка: Ултопия)

Уолтопия ще инвестира над два милиона лева в съоръжения за активно забавление в две български общини, съобщиха от компанията. Едното ще предостави безопасен полет над избрана забележителност, а другото – здравословно забавление за децата в нов за света формат.

Над 1800 съоръжения за активно забавление за хората в над 75 страни по света е изградила Уолтопия. У нас обаче обектите на компанията се броят на пръстите на едната ръка. Затова тази година ръководството на фирмата планира да построи двата си най-вдъхновяващи нови продукта в България – за здравословно активно забавление на децата и техните родители, като същевременно помогне за преоткриване на нашата красива природа.

„Имаме толкова значими български забележителности, които не отстъпват на световно известните, а в България няма много създадени възможности човек истински да им се наслади. Някои от най-знаковите забележителности в света са такива не защото са безкрайно специални, а защото е положена грижа да са достъпни за всеки и то често по интересен начин”, казват от Уолтопия. От там идва и идеята на компанията да създаде възможност някоя от знаковите красоти на България да бъде опозната по един нов начин.

Adventure Hub е атракционен комплекс, съчетаващ в себе си много различни забавления. Всъщност най-впечатляващото си съоръжение Уолтопия избира да покаже за първи път именно в родината си. То е с огромен мащаб и включва въжен парк, Ролглайдер и детски стени за катерене, които са хармонично съчетани в красивата форма на гигантско дърво.

Ролглайдер дава възможност на човек да полети като птица безопасно и екологично
(снимка: Ултопия)

Такъв Adventure Hub би бил прекрасно украшение за всеки град. Впечатляващото дърво ще се впише чудесно в естествената среда на градски парк или друга зелена площ и ще донесе на жителите на града нова възможност за прекарване на свободното време на открито. Опитът на Уолтопия показва, че една такава атракция привлича и много гости към града.

Ролглайдер е съоръжение за свободно летене, което няма аналог. То дава възможност на човек да полети като птица и да види света през погледа на орела напълно безопасно и екологично. Съоръжението може да се построи навсякъде – между дърветата на градски парк, около крепости, над каньони, дори над езера и морета.

Уолтопия търси проактивни екипи от български общини, които да пожелаят атракционите да бъдат реализирани на тяхна територия, за да осигурят на своите граждани нещо истински добро, без да се налага да изразходват дори и лев от бюджета на общината. Компанията ще произведе, инсталира и поддържа съоръженията напълно безплатно, като поема и ангажимент да осигури безопасното им опериране.

Впечатляващото дърво се вписва в естествената среда на градски парк или друга зелена площ
(снимка: Ултопия)

В недалечното минало децата прекарваха по-голямата част от дните си на открито – играеха в задния двор или на улицата. Светът обаче постепенно стана твърде зает и твърде опасен за това и голяма част от заниманията за деца се прехвърлиха на закрито. Много от тях се случват пред екран и ги откъсват от живото общуване със семейството и приятелите им, казват от компанията.

Но дейностите на открито имат огромни предимства и Уолтопия се надява да стимулира повече българи да се „откачат” от екраните и да прекарат качествено време с близките си в здравословни, предизвикателни и физически игри.

Коментари по темата: „Уолтопия планира да изгради уникално съоръжение у нас”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Като ти мине нервната криза и почнеш да говориш по свързано, пробвай пак.

  2. Симо

    Добра инвестиция, много хора ще се възползват, но фофу не щот го е срам

  3. Фофу

    По-скоро ти можеш да срещнеш някой извънземен горе и да го разпиташ доколко са верни малоумията които ръсиш … в повечето случаи.

  4. Симо

    Фофу и “ха” ще са най щастливи там горе

Коментар