Arctic Breeze – тих и ефективен USB вентилатор

Настолният USB вентилатор Arctic Breeze осигурява желаната прохлада на работното място
(снимки: TechNews.bg)

Зимните месеци не са точно времето за охлаждане, но когато животът на много хора минава пред екраните в домовете им, затворени от пандемията, градусите могат да се покачат от напрежението в работата или игрите на компютъра. И ако не сега, то през горещите летни дни всеки се нуждае от освежаване в дома и офиса. Освен от климатика прохладата може да дойде и от едно много по-семпло устройство – USB вентилаторче.

Компактен, тих и ефективен, удобен за настройване според нуждите – така накратко можем да опишем настолния USB вентилатор Arctic Breeze. Този практичен аксесоар на немската компания Arctic несъмнено ще направи по-приятно и комфортно ежедневието на хората пред компютъра.

Кутията, с която се доставя устройството, „казва” всичко за Breeze. На нея виждаме няколко снимки на вентилатора, информация са основните му характеристики, както и различни сценарии на използване – свързан към лаптопа, на нощното шкафче до спалната, на масата в кухнята…

Дизайн

При изваждане на устройството от кутията веднага прави впечатление солидният дизайн на Breeze. Основата е тежичка и има две специални подложки, така че бъдете сигурни – вентилаторчето няма да се хлъзга, да пада лесно или да надраска бюрото, а просто ще прилепне стабилно на него.

Набива се на очи и дългият USB кабел – 1,8 метра, който ни дава голяма свобода да разположим вентилатора на най-подходящото място около нас, да го преместваме, ако се налага, както и да го свързваме към различни източници на USB захранване.

Отпред върху сребристосивата основа се намира колелцето за включване/изключване и регулиране на скоростта на вентилатора, което е от въртящ се тип. Настройката на скоростта става плавно, а не на степени, което сякаш е по-удобното решение.

Главата на вентилатора с мотора и седем перки в бял цвят е свързана с основата чрез гъвкава метална шийка. От една страна, тя е доста здрава и стабилна, а от друга – позволява безпроблемно завъртане на вентилатора във всички възможни посоки, за да получим желания свеж полъх.

Технически параметри

Безупречният дизайн на Breeze е подкрепен от много добри технически характеристики. Най-важните може би са възможността за плавно регулиране на скоростта в диапазона от 800 до 1800 оборота в минута (rpm) и изключително тихата работа.

Свързването и захранването на вентилатора става през стандартен USB 2.0 интерфейс с параметри 5V 0,2A (мощност 1W). Диаметърът е 92 мм, а теглото на устройството е 265 грама. Моделът се предлага в различни цветови варианти.

Arctic Breeze накратко:

  • тип: настолен USB вентилатор
  • регулиране на скоростта: 800-1800 об./мин.
  • интерфейс: USB 2.0
  • дължина на кабела: 1,8 метра
  • диаметър: 92 мм
  • тегло: 265 грама

Наличност и цена

Настолният USB вентилатор Arctic Breeze е широко достъпен на българския пазар от партньорите на производителя. Цената на устройството е напълно приемлива за всеки потребител – вентилаторът струва около 25-30 лв. с включен ДДС и две години гаранция. Едва ли може да се желае нещо повече от подобно семпло устройство за охлаждане на работното място.

Коментар