Зукърбърг се зае с правосъдна и имиграционна реформа

Марк Зукърбърг и Присила Чан насочват стотици милиони долари за реформи в САЩ
(снимка: Mark Zuckerberg / Facebook)

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг обяви големи инвестиции в подкрепа на реформата на наказателното правосъдие и имиграционната реформа „в критичен момент за промяна в САЩ”. Планът ще се реализира чрез инициативата Чан Зукърбърг (семейната фондация на Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан).

„Чан Зукърбърг прави големи нови инвестиции. Първо, с гордост подкрепяме стартирането на нова и независима организация за реформа в наказателното правосъдие – Фондът за ускоряване на правосъдието (Justiceacceleratorfund.org) – с първоначална инвестиция от 350 милиона долара през следващите пет години”, написа Зукърбърг във Facebook.

Новият фонд ще подкрепя по-широка общност от лидери и организации от цялата страна, които са ангажирани с реформа на наказателното правосъдие. По-конкретно, фондът начело с Ана Замора ще финансира усилия, които поставят здравето, безопасността и лечението в общността над наказанието, както и усилията за расова и икономическа справедливост.

От няколко години фондацията Чан Зукърбърг се застъпва и финансира усилията за реформа на наказателното правосъдие в САЩ, като досега е инвестирала 164 милиона долара в различни организации, включително движения на бивши затворници, семейни движения и инициативи за изчистване на криминалните досиета на милиони американци.

Чан Зукърбърг ще осигури допълнителни 100 млн. долара на организацията FWD.us, за да подкрепи нейната работа по имиграционната реформа. „Откакто основах FWD.us, тя изигра критична роля за успешната защита на DACA, както и в борбата срещу разделянето на семействата и за събирането на семействата”, казва Зукърбърг.

FWD.us ще спомогне за трансформиране на имиграционната система на САЩ в такава, която е справедлива, модерна и хуманна и съсредоточена върху пътя към гражданството.

Накрая, Зукърбърг благодари на всички, които досега са работили за прокарване на инициативите в областта на правосъдието и имиграционната реформа. „Надявам се, че можем да се възползваме максимално от този момент, за да създадем трайна промяна”, завършва изявлението му във Facebook.

Коментари по темата: „Зукърбърг се зае с правосъдна и имиграционна реформа”

добавете коментар...

  1. Симо

    Тоя отдавна е сгазил лука, на къв се прай

Коментар