Motorola планира експанзия в България

„Българският потребител е взискателен и затова намираме общ език с него”, казва Владислав Иванов
(снимка: Motorola)

Най-силното си финансово тримесечие за последните три години в регион ЕМЕА отчете Mobile Business Group (MBG).  Компанията регистрира двуцифрен ръст на приходите на годишна база и се възстанови от въздействието на COVID-19, като не само възобнови рентабилността си, но и постигна най-високите нива, откакто придоби бизнеса на Motorola.

Солидното представяне в Латинска и Северна Америка подкрепи бързото разрастване на MBG в Европа и Азия, където имаше силен двуцифрен и трицифрен растеж, постигнат благодарение на разширените връзки с операторите и по-силния продуктов микс, съобщиха от компанията.

Последното тримесечие на 2020 г. се определя като период с най-добри резултати на MBG от 3 години насам по обем на продажбите. Компанията бележи 48% ръст на оперативна печалба, активациите са нараснали с 20%, в  сравнение със същия период на миналата година, а печалбата – с 81%, което е най-добрият коледен сезон от 2017 г. насам.

С нов мениджърски екип и увеличение на персонала на ключови пазари, MBG очаква значителен растеж на пазарния си дял в предстоящите тримесечия и планира експанзия в Югоизточна Европа, в чиято територия попада и България.

„Развитието на бизнеса на Motorola България е в синхрон с устойчивия ръст, който компанията отчита на световните пазари”, коментира Владислав Иванов, генерален мениджър за Централнa и Източна Европа. „Стратегията ни е да предлагаме високо качество и издръжливост на устройствата, в които масово включваме иновациите от моделите ни от най-високия клас на цена, която е изключително достъпна”.

За позитивните резултати на MBG в региона ЕМЕА допринасят по-широкото присъствие на бранда в каналите за дистрибуция и в предложенията на телеком операторите, пускането на нови флагмански и премиум устройства и конкурентното 5G портфолио.

Същевременно MBG постигна ръст и в B2B сегмента. През тримесечието компанията направи най-голямата B2B доставка в Европа с La Poste, която обхваща 60 000 броя moto g9 plays с удължени сервизни планове MotoCare.

Коментари по темата: „Motorola планира експанзия в България”

добавете коментар...

  1. Оня с магарето

    Моя G8+ се рестартира когато му е кеф сам…!?

Коментар