Неограничен интернет за децата в Пирогов

Децата в Пирогов се лекуват в интерактивна среда, с неограничен достъп до интернет
(снимка: Пирогов)

Малките пациенти на УМБАЛСМ „Пирогов” и техните родители могат да ползват безплатно неограничен достъп до интернет. Услугата е дарение от Център за творческо обучение.

Децата се лекуват в интерактивната среда, след като през 2017 г. детските хирургични отделения на болницата бяха преобразени по проекта „Малките герои”, зад който стои Фондация „Америка за България”. Инициативата обедини и много организации, компании, медии и индивидуални дарители, които с общи усилия събраха 400 000 лева за превръщане на болничните стаи в приказни светове, места за супергерои и малки изследователи на морските дълбини.

„За децата е важно да бъдат максимално близо до нормалната си среда, до ежедневните си занимания, игри и забавления. Ние в Пирогов се стремим да осигурим комфорт и уют както за тях, така и за техните родители и се радваме , когато срещаме партньори в тази мисия”, каза доц. д-р Христо Шивачев, началник на Клиниката по детска хирургия.

Болничните стаи са превърнати в приказни светове за децата в Пирогов
(снимка: Пирогов)

Екипът на Център за творческо обучение помага с техническа поддръжка на интерактивните кътове в детските отделения. С дарения неограничен достъп до интернет малките пациенти ще имат възможност да учат, да се забавляват и да бъдат във връзка със своите приятели, докато специалистите в Пирогов се грижат за тяхното здраве.

„Гостоприемната физическа среда, наред с атрактивните технологии водят до повече увереност и усмивки у децата, които посещават отделението”, каза Димитър Дряновски, технологичен експерт в Център за творческо обучение.

Коментар