Немечек разширява екипа си за работа по американски софтуер

Екипът на Немечек има ключов принос в развитието на WorkForce Software
(снимка: Маргарита Калудова / предоставена от Немечек България)

Софтуерната компания Немечек България разширява дейността и екипа си за разработка на американския продукт за управление на персонала WorkForce Software. Работата на българските специалисти допринесе и за спечелване на престижната награда на SoftwareReviews, съобщиха от компанията.

WorkForce Software е една от най-успешните клауд-базирани системи за управление на персонал, а Немечек България е основен партньор за разработване на софтуера в Европа. Продуктът, който се използва от над 4,2 милиона потребители в над 80 държави, преди дни беше обявен и за най-предпочитания от потребителите в регулярното изследване на SoftwareReviews.

„Това е трета поредна година, в която WorkForce Software печели престижната награда и нашият екип има значим принос за това. Това е признание както за нашата експертиза, така и поредното доказателство за високоценените услуги по разработване на технологични решения, които българските софтуерни компании предоставят на водещи международни организации”, коментира Емилия Досева, ръководител на екипа WorkForce в Немечек България.

По нейните думи, българският екип се позиционира като стратегически важен партньор за разработване на ключови функционалности на системата. В тази връзка Немечек България започва кампания по разширяване на екипа си от специалисти с експертиза в Java, React, микросървиси и клауд приложения, както в офиса в София, така и в другите локации на компанията – Варна и Пловдив.

Привлечените професионалисти ще развиват клауд-решението, което се използва за  управление на работните графици и определяне на заплащането, както и за цялостен анализ и подобряване продуктивността и ефективността на персонала.

Сътрудничеството с WorkForce Software е само едно от направленията, в които Немечек България разширява дейността си през 2021 г. За работата по нови проекти за Ricoh, DocuWare и Bluebeam компанията планира да увеличи капацитета си от специалисти с 15%.

„След като през предизвикателната 2020 година екипът ни нарасна с повече от 10%, очаквахме известно затишие. Началото на 2021 година обаче започна стремглаво и продължаваме да растем”, заяви Теодора Борисова, ръководител „Наемане и развитие на таланти” в Немечек България. Тя подчерта, че компанията има двойно по-ниско текучество спрямо средното за сектора.

Коментар