Българско „клауд” звено подсилва Ricoh в Германия

С над 10% се е увеличил екипът на Немечек България през 2020 г.
(снимка: Маргарита Калудова / предоставена от Немечек България)

Немечек България стартира нови проекти в рамките на партньорството с японския гигант Ricoh, който преди година стана акционер в компанията чрез сделка с DocuWare. От началото на годината е в процес създаването на българско „клауд” звено, което ще допълни и подсили екипа на Ricoh и DocuWare в Германия.

Паралелно с това у нас започна и изграждането на екип за обслужване на клиенти на високо техническо ниво, съобщиха от Немечек. В момента софтуерната компания търси професионалисти с експертиза в ReactJS, Java, .NET, JavaScript и Python, уточни Теодора Борисова, мениджър наемане и развитие на таланти в Немечек България.

От началото на 2020 година екипът на компанията се е увеличил с над 10% и вече надхвърля 300 специалисти в двата офиса в София и Варна. Повече от половината от хората са в компанията вече над 5 години, а има и такива, които работят в Немечек от самото й създаване.

„Практиката ни показва, че дори да имаме пълна технологична готовност да работим от разстояние, хората имат нужда от пряко общуване”, коментира Борисова актуалната напоследък тема с дистанционната работа в условията на пандемия Covid-19.

От близо 20 години българските специалисти участват в разработването на BIM софтуера Vectorworks. С него проектират както световноизвестни архитекти, така и специалисти в хитови продукции на филмовата и развлекателна индустрия.

Коментар