10 млн. души с нови умения от Microsoft, LinkedIn и GitHub

Сред най-популярните обучения в света са тези за софтуерни разработчици
(снимка: Microsoft)

Microsoft обяви временни резултати от стартирала неотдавна глобална инициатива, която цели да помогне на 25 милиона души по света да получат повече дигитални умения през 2020 г.

За трите месеца от началото на инициативата Microsoft, LinkedIn и GitHub са достигнали до повече от 10 милиона обучаващи се в 231 държави и територии чрез инициативата. В България близо 8000 души са се възползвали от нея, което поставя страната ни на 70-то място по брой обучаеми в света.

В глобален план най-популярните обучения са тези за софтуерни разработчици, специалисти в обслужването на клиенти и анализатори на данни. И у нас сред най-предпочитаните умения са тези на програмистите, следвани от търговските представители и мениджърите на проекти.

Проучване на потребностите от работна сила, което Агенцията по заетостта проведе в началото на годината, показва, че сред най-нужните на работодателите кадри са именно квалифицираните ИТ специалисти.

„В Microsoft вярваме, че в тези предизвикателни времена придобиването на нови умения и повишаването на квалификацията са по-важни от всякога”, коментира Калин Димчев, изпълнителен директор на Microsoft България и ръководител на изпълнителните директори от региона CEE Multi-Country.

„Стремим се да дадем възможност на хората по целия свят да добият нови умения, да поемат по нов професионален път и да бъдат в крак с най-новите изисквания на пазара на труда”, допълни той.

Инициативата дава възможност за придобиване на нови цифрови умения от онази част от населението, която има най-голяма нужда от тях, и за преквалифициране на служители, които са засегнати от COVID-19. Това, според Microsoft, помага за обособяване на разнообразната работна сила на бъдещето.

Коментари по темата: „10 млн. души с нови умения от Microsoft, LinkedIn и GitHub”

добавете коментар...

  1. Фофу

    ха, не работя във фабрика. Само уточнение.

    Курсовете имат един месец безплатно да бъдат пробвани за съмнително или не-съмнително качество и дори и само този месец да избере човек, пак може доста да научи. Да не говорим колко може да се научи съвсем свободно из нета. Но трябва поне малко желание. А не мрънкалстване.

    За забавление или е всеки си има различно подходи към ученето и в крайна сметка това не е най-важното. Най-важното е какво остава в глЪвЪтЪ.

    Едисон не е имал и трети клас, но е оставил над хиляда и сто изобретения и години наред инвеститори с дипломи и пр. са го гледали в устата какво казва.

  2. ха

    Тук напълно се съгласявам с Фофу. То и Илон Мъск го е казал: “Колежът е за забавление, не за учене”. Така, че какви са тези извращения където Microsoft се опитва да ви ги налага. Стайте си у вас, плачете за ограбените ви тъпи мозъци, както и за това, че Бойко е затворил фабриката ви (в която вероятно е работил дотогава Фофу) заради еди какви си причини.

  3. Фофу

    Точно така, както каза мрънкалйника по-долу. Стойте си у вас или по барчетата и не си давайте парите за обучение скъпо и съмнително качество. Гаранция няма, за това дори няма смисъл да се пробва.
    И после оревавайте форумите колко и как някой ви ограбил … тъпите мозъци.

  4. Anonymous

    Бизнес правят ако това се нарича помощ да взимат парите на хората за онлайн обчуение скъпо и съмнително качество. След като се накичи човек със сертификати и похарчи пари и време пак няма гаранция че ще си намери добра работа

Коментар