Google пусна достъпен Nest термостат с радар

Nest може да спести до 12% от сметките за отопление и до 15% от разхода за охлаждане
(снимка: Google)

Google обяви днес нов термостат Nest с изцяло променен дизайн и значително по-ниска цена от своите предшественици. Домашното устройство използва радар, за да определи наблизо сте.

Nest се превърна в марка на Google за домашна електроника, която включва продукти от рода на термостати, алармени системи, високоговорители и охранителни камери. Термостатът се конкурира с подобни продукти на компании като Ecobee, подкрепяна от Amazon, и Honeywell.

Nest е синоним на интелигентни термостати, които позволяват на хората да контролират температурата в дома си от смартфона. Ранните Nest Learning Thermostats се учеха от навиците на потребителите и автоматично регулираха температурата, за да спестят енергийни разходи на домакинствата.

Новият модел не се учи и не регулира температурата автоматично, но може да препоръча графици, за да помогне на потребителите да икономисат енергийни разходи. Google твърди, че нейният продукт може да спести на хората от 10% до 12% от сметките за отопление и до 15% от сметките за охлаждане.

Nest има изцяло нов дизайн с огледално покритие отпред и изглежда по-малко тромав от предишните модели. Вместо да завъртите „лицето” на устройството, просто трябва да го докоснете и плъзнете надолу отстрани, за да увеличите или намалите температурата.

Nest използва Soli радар на Google, представен за първи път в смартфона Pixel 4, който е способен да засече кога някой минава наблизо и автоматично ще освети екрана.

Но за разлика от внедряването на Soli в Pixel 4, не можете да използвате радара, като просто жестикулирате във въздуха и така взаимодействате с него. Това изглежда като пропусната възможност, която би позволила на потребителите да регулират температурата или да се придвижват през менютата, като махат с ръка пред устройството.

Google поясни, че е опростила настройките в новия си термостат. Потребителите просто трябва да инсталират и отворят приложението Google Home, което след това ги превежда през процеса на настройка.

Устройството използва новата функция за наблюдение HVAC на Google, която може да уведоми потребителя, ако забележи, че нещо не работи правилно, и да препоръча професионалист, който е в състояние да го поправи.

Nest Thermostat е достъпен за поръчка от понеделник на цена от $129, в сравнение с $249 за Nest Learning Thermostat и $169 за Nest Thermostat E. Новият модел ще бъде пуснат в четири цвята, а доставките ще започнат през следващите седмици.

Коментари по темата: „Google пусна достъпен Nest термостат с радар”

добавете коментар...

  1. ха

    За какъв термостат говорите? Термостатът е специален вид шкаф с фиксирана температура вътре в него. Това си е просто терморегулатор.

Коментар