Варненско училище обучава с интерактивна платформа

Докато се забавляват, децата получават знания чрез интерактивната платформа
(снимка: ЧСУ „Юрий Гагарин”)

Единствена по рода си у нас интерактивна образователна платформа използват учениците на ЧСУ „Юрий Гагарин” от началото на учебната година. Канадската система LU Playground е eдинствена не само в България, но и в цяла Югоизточна Европа.

Платформата представлява интерактивна аудиовизуална система, която включва лазерен проектор, камера за улавяне на движение, звуков и светлинен модул, който създава магични пространства – в тях децата се учат, докато се движат и играят.

Съдържанието е разработено на базата на съвременна методология, която интегрира основните компоненти на детското развитие. Платформата се прилага както в обучението по математика, така и в часовете по околен свят, физика и астрономия, руски и английски език.

LU превръща училищната среда в завладяващо интерактивно пространство. Децата се забавляват и едновременно с това получават знания, които иначе биха могли да изглеждат неразбираеми и скучни.

Интерактивната платформа ще бъде една от спирките в Деня на отворените врати, който ЧСУ „Юрий Гагарин” ще проведе в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия” на 27 февруари. Ръководството на училището смята, че на децата трябва да се предлага най-доброто и като методика, и като технология, съчетано с традиционни и доказали своята ефективност методи.

Коментар