Голяма социална мрежа мисли да плаща заплати в биткойн

Серия от новини за биткойн провокира поскъпване на криптовалутата до рекордни стойности
(снимка: CC0 Public Domain)

Много новини около биткойн в последните седмици оскъпиха рязко криптовалутата. Биткойн постигна исторически рекорди и ако новините продължат да валят със същата интензивност, поскъпването ще продължи.

Първо шефът на Tesla Илон Мъск разкри, че компанията е инвестирала 1,5 млрд. долара в биткойн и, че възнамерява да приема плащания в криптовалута при покупки на електромобили. Това доведе до скок в цената на биткойн, която превиши 43 000 долара.

Друга голяма новина идва от социалната мрежа Twitter, която обмисля възможността да плаща заплати на своите служители в биткойни. Това стана ясно от интервю на финансовия директор на Twitter пред CNBC.

В разговора топ мениджърът каза, че Twitter все още проучва начини за използване на биткойн. Един от тях е да изплаща заплати на своите служители и доставчици в най-популярната криптовалута на планетата.

По-рано министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън също коментира шумотевицата около биткойн. Тя обаче наблегна на злоупотребите с криптовалутата, които стават все по-голям проблем.

Коментар