Спешен ъпдейт на Windows 10 срещу „син екран на смъртта”

Извънредна кръпка на Windows 10 елиминира бъг, който причинява „син екран на смъртта”
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft пусна спешен ъпдейт на Windows 10, предназначен да поправи грешка от последните актуализации на системата, която може да доведе до появата на т.нар. „син екран на смъртта” (Blue Screens of Death, BSOD).

Недостатъци в актуализациите на Windows 10, пуснати през януари и февруари т.г., причиняват в някои случаи проблем, който много потребители са виждали на своите РС – компютърът спира да работи и показва „син екран на смъртта”.

Сега Microsoft започна да разпространява непланирана „спешна” актуализация на Windows 10. Нейната цел е да коригира грешките в последните две планирани актуализации на операционната система, водещи до BSOD при използване на защитена с WPA3 безжична Wi-Fi връзка.

Microsoft потвърди проблема за „малък брой устройства”, на които са инсталирани актуализации KB4598298 и KB4601315, излезли през януари и февруари. Освен това Microsoft информира, че „синият екран на смъртта” може да се появи, след като компютърът се събуди от състояние на сън или хибернация.

„Спешната” актуализация е номерирана като KB5001028 и не води до други промени освен отстраняване на BSOD проблема. Кръпката се разпространява специално до засегнатите потребители.

Коментари по темата: „Спешен ъпдейт на Windows 10 срещу „син екран на смъртта””

добавете коментар...

  1. ха

    Спешен ъпдейт на Windows 10 срещу „син екран на смъртта” – вече цветът му е кафяв, което освен че е по-тематично води и до запазването на съня на потребителя (поради липса на синия цвят), когато се работи вечер.

  2. Saevar

    ” saevar.drivehq. com/Linux_.png ” за такова нещо Windows потребителите могат само да мечатаят…

  3. fg

    @Kaloyan Xubuntu е с xfce графична среда и е по лека

  4. Kaloyan

    Убунту по добре става инастари компютри?

  5. fg

    Линукс е много по защитен от синия бъгав тромав прозорец

  6. Анонимен

    Вярно ,имаше update в Windows 10 тази седмица и аз го инсталирах.

  7. Митко павето

    Linux не е толкова user friendly като windows. А и windows предлага много полезни допълнения заедно с пакета за операционна система.

  8. Vlarimir dalaverata

    Да, добре че го направиха, компютърът ми на няолко пъти през тези месеци показваше син екран свързан с различни проблеми. Иди и се чуди после как да ги оправиш.

  9. Иванов

    Ми като ви е бъгав уиндоуса , ползвайте линукс. Инсталирай си един линукс и бъди щастлив. Ще останеш ,обаче неприятно изненадан. Там бъговете и недонислиците също ги има.

  10. световно управление

    Кога потребителите ще имат възможност да съдят Микрософт за недоработените си и пълни с “бъгове” програми? Правителството ни плаща милиони долари всяка година за лицензи за Уиндоус и Офис-пакети.

  11. Sara

    Трябва им спешна ваксинация,срещу това,нищо друго…

Коментар