Microsoft Word вече има и нощен режим

Word ще може да се ползва и в пълноценен нощен режим, с тъмни цветове
(снимка: CC0 Public Domain)

Миналата година се появиха информации, че Microsoft ще добави пълноценен нощен режим в своя текстов редактор Word. Е, това вече е факт, съобщиха официално от компанията.

И досега потребителите можеха да използват Word с тъмна лента с инструменти, но цветът на редактирания документ оставаше ярко бял. Новият „Dark Mode” в текстообработващата програма прави и самия документ тъмен.

Когато тъмната тема е активирана, прозорецът на програмата е изцяло оцветен в черни нюанси, както се вижда от статия в корпоративния уебсайт Office Insider, където са публикувани екранни снимки и информация за настройките.

Обновената версия на текстовия редактор предлага възможност за превключване не само на лентата с инструменти в тъмни цветове, но и самата страница с документа, по който работи потребителят, може да бъде оцветена в черно и актуализирана.

Всички бели цветове стават тъмно сиви или черни, когато включите нощния режим. Що се отнася до цветовете в самия документ, ярките нюанси като червени, сини и жълти ще бъдат леко заглушени за хармония.

По този начин, според мениджъра на Word разработките Али Форели, потребителите ще могат да намалят натоварването на очите си, докато работят през нощта. Новата функция е достъпна към момента само за членовете на Insider Beta Channel, работещи с версия 2012 (Build 13518.10000).

Коментари по темата: „Microsoft Word вече има и нощен режим”

добавете коментар...

  1. Office

    До fg, Братле, не съм пристрастен… Не харесвам особено Windows, Билчо Гейтс, МикроМеките… Ползвам Linux (Ubuntu, Debian, Mint) от 2015г, обаче на Сиатълци не можеш да им отречеш, че са много СИЛНИ в офис пакетите и офис програмите. Просто няма Open Office / Libre Office и какви ли не други простотии. Word/Excel/PowerPoint/Outlook/Lync-SfB и т.н. просто са супер в сравнение с платните или безплатни конкуренти, нямат равни.

  2. Office 2019

    На Microsoft Office 2019 от доста време е dark на Word, Excel, PowerPoint, …
    Version 2101 (Build 13628.20274)

  3. fg

    LibreOffice има теми от много време. MS-ковците си мислят че откриват Америка

Коментар