iMath – добавя математически функции в документите

Добавката iMath позволява лесно добавяне на математически функции в Writer (екранна снимка: iMath)

Ако сте потребител на OpenOffice или LibreOffice и се нуждаете от математически функции и възможност да ги вмъквате в текстови документи, вероятно ще оцените добавката iMath. Тя ще ви позволи да въвеждате формули в документи на Writer и да ги персонализирате с функции, вектори, матрици или специфични единици.

След инсталиране, добавката е достъпна от менюто iMath в текстовия редактор Writer на OpenOffice или LibreOffice. Добавката автоматично предоставя няколко бутона за бърз достъп до инструменти за вмъкване на формули или матрици.

Можете да добавяте уравнения, формули, функции, вектори, матрици или дори специфични единици, ако това се налага. Всички функции са достъпни от специалното меню или с наличните бутони, като по този начин можете да добавяте формули ,,в движение”. Всяко от вмъкнатите математически съдържания може да бъде персонализирано с етикети, описания, функции и др.

С помощта на бутоните за бърз достъп ще подобрите значително работата си, тъй като добавката позволява вмъкване на предпочитаните уравнения или формули за „нула време”. Налична е също задълбочена документация за всяка от наличните функции.

В заключение, iMath е чудесен избор, ако трябва да добавяте математически формули и уравнения към OpenOffice или LibreOffice Writer документи. Тя ще ви осигури набор от математически инструменти за вмъкване на формули, уравнения, вектори, матрици, единици и т. н. Бутоните за бърз достъп за някои от най-често използваните инструменти подобряват персоналната продуктивност.

Даунлоуд: iMath

Коментар