Геймъри в САЩ се отопляват с мощните компютри

Компютрите за игри и добив на криптовалута са солиден източник на топлина за жилището
(снимка: CC0 Public Domain)

Някои геймъри и копачи на криптовалута в САЩ започнаха да използват мощните персонални компютри, за да отопляват стаите си, да отглеждат домати и дори да поддържат температурата в кокошарниците.

В условията на пандемия много геймъри и копачи на криптовалута са получили предимство в студеното време. Колкото повече използват мощните си изчислителни машини, толкова повече топлина получават.

Автор на популярното издание The Verge също признава, че една от стаите му остава топла по време на студовете, благодарение на компютър за игри. Той дори е организирал анкета сред читателите дали използват компютърен хардуер за отопление на къщите си.

Близо една трета (31%) от общо 4373 души са отговорили утвърдително – че се отопляват с компютър за игри, а 15% казват, че използват за тази цел машините за добив на криптовалута.

Авторът, в частност, използва своя компютър, за да реши проблем с изследването на COVID-19. По неговите думи, най-горещо в стаята е, когато в компютъра е инсталирана графичната карта RTX 3080.

Коментари по темата: „Геймъри в САЩ се отопляват с мощните компютри”

добавете коментар...

  1. Симо

    А лятото не се трае без климатик с тия мощни машини…бях се навил да сглобявам копачки но тока при мен е много скъп, дневна е мани мани, и намерих едни запазени огромни батерии с 25кW ups, от Ериксон ми даваха безплатно но пода на моя етаж не може да издържи, 2500кг е всичко, нощната ми е много евтина да зареждам батериите, човек не може да има всичко

  2. :)

    Ryzen 9 5900X с водно стига до 80 градуса под товар. Айдъл си е 38—42.

  3. й

    то щото новите амд-та хич не греят, само 70-80 градуса на айдъл, требе водно да слагам

  4. й

    добър ден, от 4 години си отоплявам целия апартамент така

  5. те за друго не стават

    С процесорите на Интел, даже много ефикасно отопление става! Може дори да ги свържеш към парното…..

  6. Фофу

    Пешо ти ако искаш се отоплявай с пръдни, но понеже в статията се говори и за копачи, мога спокойно да кажа, че при мощност на копач от 2000 вата и нагоре, повечето 3500, можеш да топлиш не една, а две стаи.

  7. Пешо

    С пръдня боя не става, но отопление може и да стане.

Коментар