Kia поскъпна от слух, че ще прави е-кола заедно с Apple

Kia търси партньор за производство на автономен електромобил, но дали това ще бъде Apple…
(снимка: CC0 Public Domain)

Акциите на автомобилния производител Kia поскъпнаха осезаемо на фона на слуховете за съвместно производство на електрически автомобил заедно с Apple. Котировките на компанията се покачиха с 20%.

Различни източници твърдят през последните дни, че компанията Hyundai Motor е прехвърлила на Kia правомощията да си сътрудничи с Apple при създаването на електрическа кола. Слуховете изглежда са добри за Kia, след като пазарната ѝ стойност се повиши чувствително.

Впоследствие Kia реши официално да говори за слуховете, които се разпространяват в медийното пространство. Според нейни представители, Kia наистина проучва възможността за сътрудничество в разработката на автономни превозни средства с електрическа тяга заедно с „някои компании”.

Корейската фирма обаче не уточни дали Apple е сред потенциалните партньори. Името на компанията от Купертино е замесено напоследък в много репортажи на тема автомобили. Твърди се, че Apple усилено разработва самоуправляем електромобил, но слуховете кога колата ще се появи на пазара варират в широки граници.

Коментар