Анализатор: Не чакайте скоро кола от Apple

Apple няма да пусне собствена кола по-рано от 2028 г., прогнозира известен анализатор
(снимка: CC0 Public Domain)

Не е тайна, че от няколко години Apple разработва интелигентен самоуправляващ се автомобил като част от проекта Titan. Наскоро се появиха информации, че компанията може да пусне Apple Car през 2021 г., а според други източници – през ​​2024.

Но известният анализатор Минг-Чи Куо сподели още една прогноза, която не е толкова оптимистична. Според него, умната електрическа кола на Apple ще излезе на пазара най-рано през 2028 г., съобщи Gizmochina.

Минг-Чи Куо цитира три аргумента за своята „далечна” прогноза: несигурността относно сроковете, несигурността относно доставчиците и спецификациите на автомобила и несигурността относно конкурентоспособността на пазара за електромобили.

Проектът на Apple за самоуправлявем автомобил датира от 2014 г. Твърди се, че компанията разработва собствен електромобил „от нулата”. Но в процеса на разработка възникнаха проблеми и в един момент Apple реши да се съсредоточи само върху софтуерната част. След като Дъг Фийлд се върна в Купертино от Tesla, той пое контрола над проекта.

Apple има няколко силни страни, но те не винаги работят, коментира Минг-Чи Куо. Той дава за пример умната колонка Apple HomePod, която досега безуспешно се опитва да спечели пазарен дял.

Освен това Apple трябва да наваксва изоставане – вече има няколко компании, които са в напреднал етап в развитието на технологиите за електрически смарт автомобили или вече работят по създаване на модел за пазара.

Коментари по темата: „Анализатор: Не чакайте скоро кола от Apple”

добавете коментар...

  1. :o)

    Абе кой ще ти инвестира грешни пари в електро коли бе?
    Има си милион конкурента на този пазар.
    Няма да си продават те смартфоните за милиарди ще се хванат с коли 🙂

Коментар