Важно подобрение в Notepad: проверка на правописа

Семплото приложение Notepad, вградено в Windows 11, ще може да коригира текст
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft продължава да усъвършенства функционалността на своето приложение Notepad, вградено в Windows 11. Скорошна актуализация за членовете на програмата Windows Insider въвежда дългоочаквана функция: проверка на правописа.

Понастоящем налична в каналите Dev и Canary на Windows Insider, новата функционалност за проверка на правописа се интегрира безпроблемно в Notepad. Потребителите могат да получат достъп до актуализацията, като инсталират Notepad версия 11.2402.18.0 през Microsoft Store, поясни Windows Latest.

Функцията за проверка на правописа в Notepad е подобна на тази в приложения като Microsoft Word и браузъра Edge. Неправилно изписаните думи автоматично се маркират с червено подчертаване, подканвайки потребителите да коригират потенциални грешки. За да поправят грешките, потребителите могат просто да щракнат с десния бутон върху подчертаната дума, за да видят списък с предложени корекции.

Подобрявайки допълнително изживяването при писане, Microsoft включи функция за автоматично коригиране в актуализирания Notepad. Тази функционалност автоматично коригира често срещаните правописни грешки, докато потребителят въвежда текст, като допълнително рационализира процеса на редактиране.

Възможностите за проверка на правописа на Notepad обхващат множество езици, предлагайки по-широка езикова поддръжка за потребители по целия свят. Така че включването на проверка на правописа в Notepad представлява значителна стъпка напред за приложението.

Тази интеграция елиминира необходимостта потребителите да превключват между различни програми за базово редактиране на текст и проверка на правописа. С новата функционалност, работеща по подразбиране, потребителите могат да се възползват безпроблемно от предимствата на проверката на правописа в познатата среда на Notepad.

В момента функцията за проверка на правописа е достъпна за членовете на програмата Windows Insider чрез най-новата тестова версия на Windows 11 в каналите Dev и Canary. За достъп до тази функционалност потребителите трябва да актуализират Notepad до версия 11.2402.18.0 чрез Microsoft Store, което им гарантирай, че са в крак с най-новите подобрения на този важен инструмент за продуктивност.

Интегрирането на проверка на правописа в Notepad е значителна крачка в усилията на Microsoft да обогати потребителското изживяване на Windows. Чрез включване на функции, обикновено налични в по-развити приложения за редактиране на текст, Microsoft дава възможности на потребителите с мощни, но достъпни инструменти за ежедневни задачи.

Коментар