AMD и Sony си партнират в автономното шофиране

Системи на чип AMD Zynq и Artix ще се използват в LiDAR решенията на Sony
(снимка: AMD)

AMD и Sony Semiconductor Solutions (SSS) обявиха нов референтен дизайн, в който се използват AMD Zynq и Artix „системи на чип” за следващото поколение автомобилна LiDAR навигация на SSS.

LiDAR играе ключова роля във възприятията за дълбочина и картографирането на околната среда както за автономното шофиране, така и за приложенията за безопасност в автомобилните приложения.

Използвайки изкуствен интелект, технологията предоставя данни за класифициране на изображения, сегментиране и откриване на обекти, които са от съществено значение за възприемането на 3D визуализацията и не могат да бъдат осигурени само от камерите.

LiDAR ще продължи да бъде от критично значение за точността и безопасността на превозните средства, а AMD има водеща позиция в развитието и усъвършенстването на системите за автономно шофиране.

Чипмейкърът разработва решения, които обединяват интериорни информационно-развлекателни системи (конзола, дисплеи за пътниците, цифров клъстер), подобряване на безопасността (автоматично паркиране, предна камера, LiDAR, съраунд изглед) и автономно шофиране (бизнес модели, роботаксита и др.).

Напоследък AMD сериозно навлиза на пазара на системи в автомобилите, след анонсите по време на CES този януари на още нови решения за следващото поколение автомобилни приложения.

Коментар