moto g30 и moto g10 – среден клас с флагмански функции

Новите Motorola смартфони идват с изключителни камери и дълготрайни батерии
(снимки: Motorola)

Motorola продължава да интегрира първокласни функции в телефони от среден клас. Два нови модела – moto g30 и moto g10 – предлагат подобрено потребителско изживяване чрез изключителни камери, дълготрайни батерии и висока производителност.

Новият moto g30 идва с 64MP четворна камера с ултрависока разделителна способност за качествени снимки от всеки ъгъл. Технологията Quad Pixel се грижи всяка снимка да бъде ясна, чиста и ярка, благодарение на 4 пъти по-високата чувствителност към светлина. Моделът се отличава с режим Night Vision за по-живи снимки и по-точни цветове.

6,5-инчовият Max Vision HD+ екран е идеален за игри, филми и видеочат

118º ултраширокоъгълен обектив вмества 4 пъти повече информация в кадъра, в сравнение със стандартния 78º обектив, за да запечата момента точно както го вижда потребителят. Отделната Macro Vision камера осигурява 4 пъти приближение към обекта за улавяне и на най-малките детайли, които стандартните обективи пропускат – било то природен пейзаж или снимка в близък план на любимо ястие.

64MP четворна камера с ултрависока разделителна способност снима качествено от всеки ъгъл

Сензорът за дълбочина позволява замъгляване на фона на снимките с регулируемата степен на разфокусиране за професионално изглеждащи портрети. Заснетите селфита с предната 13 MP селфи камера са достойни за качване в Instagram по всяко време на денонощието.

6,5-инчовият Max Vision HD+ екран прави moto g30 идеален за игри, филми и видеочат. С 90Hz честота на опресняване на дисплея – нещо което обикновено е налично само за телефони от флагмански клас – притежателите на този модел ще се наслаждават на по-малко забавяне и по-гладко стриймване.

Специален бутон улеснява ползването на Google Assistant

Вградената 128GB постоянна памет осигурява достатъчно място за снимки, филми, песни, приложения и игри, като е налича и възможност за разширение с microSD карта до 512GB.

Внушителната 5000 mAh батерия на moto g30 поддържа два дни работа на смартфона с едно зареждане. В допълнение, технологията TurboPower 20  осигурява до 12 часа енергия само за 20 минути зареждане.

С производителен процесор Qualcomm Snapdragon 662, moto G30 се справя без усилие с интензивна графична обработка при игри и видео, а оперативната памет от 6GB позволява навигиране между различни приложения без никакво насичане.

moto g10 разполага с 48 MP четворна камера, технология Quad Pixel и режим Night Vision, ултраширокоъгълен обектив, Macro Vision камера и дълбочинен сензор като на moto g30.

Съотношението на екрана спрямо корпуса е 85% за по-оптимално използване

И този модел има дълготрайна 5000 mAh батерия – най-голямата досега за Motorola смартфоните, която с едно зареждане осигурява два дни за стриймване музика и видео или сърфиране из уебсайтове.

В смартфона e вградена 64GB постоянна памет, която може да се разшири с microSD карта до 512GB, и оперативна памет 4GB от последно поколение. Процесорът Qualcomm Snapdragon се отличава с AI възможности за ежедневните изживявания като правене на снимки или използване на Google Assistant.

Дисплеят също е 6,5-инчов Max Vision HD+ с формат на картината 20:9 и 85% съотношение на екрана спрямо корпуса за оптимално използване.

moto g10 и moto g30 се отличават и с водоустойчивост

Новите смартфони на Motorola идват с потребителски интерфейс My UX, изграден на базата на Android 11 на Google. Набор от инструменти позволява на потребителите да персонализират настройките за музика, видео, игри и теми.

Освен жестове  като включване на фенерчето със замахване или пускане на камерата посредством извиване на китката е добавена нова опция за разделяне на екрана на две – например за едновременно гледане на видео и чат с приятел или за работа по различни таблици и документи.

Наличности и цени

moto g10 в конфигурация 4GB/64GB ще бъде наличен у нас в цвят Aurora Grey на цена от 299 лв. в свободна продажба и в мобилните оператори на цена, в зависимост от договорения месечен абонамент.

moto g30 ще се предлага в цвят Dark Pearl на цена от 389 лв. за версията 6GB/128 GB в свободна продажба и в мобилните оператори на цена, в зависимост от договорения месечен абонамент.

Коментари по темата: „moto g30 и moto g10 – среден клас с флагмански функции”

добавете коментар...

  1. Търсещ

    И в кой оператор ги има? В сайтовете на нито един няма по-ново от g9…

Коментар