LG добавя иновации и размери в новата си гама телевизори

LG обещава по-вълнуващо домашно изживяване с новата си гама телевизори
(снимка: LG Electronics)

LG Electronics обяви новата си гама телевизори за 2021 г., включваща модели OLED, QNED Mini LED и NanoCell с размери на екрана от най-компактните 43 инча до новите за пазара 83 инча и впечатляващите 88 инча.

Новите LG OLED телевизори за 2021 г. (серии Z1, G1, C1, B1, A1) имат самоосветяващи се панели и изключително тънък дизайн. Всички модели от серията G1 се отличават с новата OLED evo технология – следващата стъпка в еволюцията на OLED телевизорите, която осигурява по-добра осветеност за по-висока яркост и кристални, реалистични изображения.

Серията C1, най-популярната гама сред LG OLED телевизорите, предлага най-много опции за размер на екрана, за да отговори на различни пространства и изисквания от страна на потребителите, започвайки с компактните 48-инчови модели и достигайки до огромните 83-инчови телевизори. Още „по-пленителни”, според производителя, са моделите от серии B1 и A1.

LG OLED телевизорите за 2021 г. се отличават с изключително тънък дизайн
(снимка: LG Electronics)

QNED Mini LED телевизорите извеждат качеството на LCD телевизора на следващо ниво. Предлагани в набор от 8K (модели QNED99, QNED95) и 4K (модели QNED90, QNED85), тези телевизори използват технологията Quantum Dot NanoCell на LG и Mini LED подсветка за по-дълбоки черни тонове, по-живи, точни цветове и по-голям контраст в сравнение, с конвенционалните LCD телевизори.

LG QNED Mini LED моделът предлага HDR качество на изображението и много по-завладяващо изживяване, благодарение на комбинацията от новата технология NanoCell Plus и квантовата точка за постигане на подобрени червени и зелени цветове, докато синята дължина на вълната се излъчва чрез LED.

QNED Mini LED извеждат качеството на LCD телевизора на следващо ниво
(снимка: LG Electronics)

Новите предложения NanoCell 8K и 4K предлагат най-голям брой опции с широк избор от 8K (модели NANO99, NANO 95) и 4K (модели NANO90, NANO85, NANO80, NANO77, NANO75). Всички модели се отличават с технология на дисплея LG NanoCell, използваща наночастици за филтриране на цветни нюанси, която предлага реалистични изображения при гледане на филми, спортове и предавания.

NanoCell 8K и 4K предлагат най-голям брой опции с широк избор на модели
(снимка: LG Electronics)

Специално за геймърите, Game Optimizer в новите LG телевизори автоматично прилага най-добрите настройки на картината според типа игра: шутър от първо лице, ролева игра или стратегия в реално време. А феновете на спорта ще бъдат улеснени при гледането на любимите си първенства и отбори със Sports Alert, докато OLED Motion Pro показва всеки вълнуващ момент и ключови фази от  играта. С Bluetooth Surround Ready, телевизорите LG могат безжично да се свързват с множество Bluetooth високоговорители, за да предложат усещане като на стадиона.

Всеки модел от гамата на LG от 2021 г. поддържа HDMI 2.1 и има подобрен аудио връщащ канал (eARC), който опростява процеса на свързване на телевизора със система, като същевременно оптимизира звука. LG телевизорите поддържат и автоматичен режим с ниска латентност (ALLM) за игри без забавяне.

При повечето от тазгодишните телевизори е имплементиран новият интелигентен процесор LG α (Alpha) 9 Gen 4 AI. Той повишава производителността на мащабиране, за да направи съдържанието с всякакво качество да изглежда ясно и детайлно на екраните с висока разделителна способност. Α9 Gen 4 допълнително оптимизира визуалната продукция, като нанася прецизни корекции в съответствие с количеството светлина във всяка сцена, жанра на възпроизвеждане на съдържание и обкръжаващите условия в средата на гледане.

Качеството на картината се подобрява допълнително с LG AI Picture Pro, който разпознава обектите на екрана и ги обработва независимо, за да придаде триизмерност и дълбочина на всяка сцена. Освен това AI Sound Pro комбинира двуканален звук към виртуален 5.1.2 съраунд, докато автоматичното изравняване на силата на звука осигурява постоянни тонове при превключване между канали или приложения за стрийминг.

Новите телевизори на LG работят под управление на webOS 6.0 – последната версия на платформа за смарт телевизия на компанията. Преработен и усъвършенстван за 2021 г., новият потребителски интерфейс на webOS осигурява по-бърз достъп до приложения, както и по-лесно откриване на съдържание с фино настроени персонализирани препоръки. А преработеното дистанционно Magic Remote има специални бързи бутони за достъп до съдържанието от популярни доставчици.

Избрани серии, модели и размери телевизори ще започнат да се предлагат в търговската мрежа през първото тримесечие на годината, като ще продължат да бъдат лансирани през цялата година с конкретни дати и наличности за съответните пазари.

Коментар