Смартфони с Qualcomm SoC по $55 ще залеят пазара

Ултраевтини смартфони на база Snapdragon се чакат на пазара тази година
(снимка: CC0 Public Domain)

55-доларови смартфони, базирани на чипсет от американската компания Qualcomm, скоро ще станат реалност. Стотици милиони достъпни устройства със Snapdragon SoC се очакват на пазара.

Reliance Jio обяви миналата година, че Google е купила 7,7% дял от компанията. Също така стана известно, че двете фирми ще работят заедно, за да създадат евтин смартфон с Android.

Според актуална информация, Qualcomm ще играе ключова роля в проекта за смартфон от начално ниво. С бюджетни устройства Jio се опитва да превърне потребителите на обикновени телефони като JioPhone в потребители на смартфони.

Мениджърът на Qualcomm Индия казва, че компанията ще продължи да си сътрудничи и ще подкрепя Jio с доставка на компоненти за устройства в различни ценови категории. Предполага се, че евтините смартфони на Reliance Jio да използват Qualcomm SoC серия 400, съобщи Gizmochina.

Очакваше се първият съвместен смартфон на Reliance Jio и Google да бъде представен през декември миналата година, но пускането на устройството се отложи. Сега презентацията е насрочена за първото тримесечие на 2021 г., но точната дата не е известна.

Този смартфон трябва да струва само 55 долара. Според източниците, Reliance Jio ще пусне около 200 милиона евтини смартфона в рамките на две години с надеждата да привлече нови потребители.

Коментари по темата: „Смартфони с Qualcomm SoC по $55 ще залеят пазара”

добавете коментар...

  1. Гуест

    Samsung s 50 + €50000000 найзплащане €360000 на месец

  2. Дядо ти Баба ти

    Съжалявам да ти го кажа, но докато стигне у Бълагария едва ли ще доживее дедо ти и баба ти.

    След години ти като остареш няма също да искаш да ползваш новите смартфони и скъпи абонаменти с мизерната пенсийка ще гледаш едвам да събираш за храна, ток, вода ако нямаш шанса в старчески дом да живееш с 12 човека в стая и да имате кабелна ТВ.

  3. Иво

    Беше мъка да накарам дядо да ползва “обикновен” телефон и не мога да си представя да ползва смартфон.Просто не ми го побира главата как такъв тип хора биха преминали (пък било то и евтини)към тези телефони

Коментар