Tronsmart Apollo Q10 – перфектни Bluteooth слушалки

Безжичните Bluetooth слушалки Apollo Q10 се очертават като поредния хит на Tronsmart
(снимки: TechNews.bg)

Слушалките несъмнено са един от най-желаните аксесоари за съвременния потребител на цифрови устройства. Независимо дали ги използваме за разговори или забавление, слушалките трябва да са удобни, с качествен звук, за да осигурят пълноценно потребителско изживяване. Представяме един стойностен продукт, който е перфектен във всяко отношение.

Брандът Tronsmart е известен с качествените аудио продукти от рода на преносими колонки и слушалки. Наскоро компанията пусна на пазара нов модел Bluetooth слушалки – Apollo Q10 на цена около 50 евро, които имат всички данни да се превърнат в поредния хит на Tronsmart. Имахме удоволствието да тестваме този нов аудио аксесоар и впечатленията ни са много позитивни.

Apollo Q10 идват в комплект с подробно ръководство за потребителя, гаранционна карта, USB Type-C кабел за зареждане и чантичка за носене на слушалките – всичко това в солидна брандирана кутия, на която са представени и ключовите характеристики на устройството.

Дизайн

Първото впечатление от Q10 e, че това са стабилни слушалки, удобни и гъвкави като възможности за адаптиране към потребителя. На първо място ще отбележим сгъваемия дизайн – двете “чаши” за ушите могат да се въртят и сгъват навътре, при което слушалките стават много компактни, за да се сложат и носят удобно с чантичката от комплекта.

Второ, лентата за главата може да се регулира лесно, така че слушалките да паснат идеално на всеки потребител. Тя стои стабилно на главата и същевременно има мека подложка, за да не дразни при продължително използване.

Самите чашки прилепват плътно към ушите, изолирайки външните шумове, и също са меки и удобни, с подложки от мемори пяна, могат да се въртят и накланят под известен ъгъл, при което се разкриват бутона за включване/изключване и USB порта за зареждане.

Големи букви R и L на вътрешната страна указват ясно коя е дясната и коя е лявата слушалка. От външната страна са разположени тъч контролите, а отстрани на дясната чашка има бутон за нулиране на слушалките до заводските настройки и активиране на гласовия помощник.

Характеристики

Apollo Q10 са безжични Bluetooth 5.0 слушалки с hi-fi стерео звук в честотния диапазон 20 – 20 000 Hz и хибридна технология за активно шумопотискане (ANC), която намалява шума с 35dB, така че да чувате единствено музиката.

Apollo Q10 са оборудвани с големи 40-мм драйвери и усещането при слушане на музика е наистина страхотно – с плътен и дълбок бас и галещи ухото високи честоти. Нещо повече, можем да избираме от три аудио режима – включен ANC, изключен ANC и пространствен звук – чрез тъч контролите, за които ще стане дума по-надолу.

В допълнение, Q10 имат пет вградени микрофона, а технологията за потискане на шума осигурява кристално чист звук при разговори по телефона.

Автономността на Apollo Q10 също е на много високо ниво. С едно зареждане за около 3 часа слушалките могат да възпроизвеждат музика в продължение на 100 часа (при 50% сила на звука), благодарение на патентована технология за съхранение на енергията. А зареждане само за 10 минути осигурява 3 часа автономност.

Свързване

Както можеше да се очаква, сдвояването на безжичните слушалки с източниците на музика – смартфони или лаптопи – е много лесно, с няколко елементарни действия. За целта, разбира се, трябва да е активиран Bluetooth на устройството за сдвояване със слушалките.

Първо, включваме Q10 с бутона Power на дясната слушалка, при което започва да мига в синьо един светлинен индикатор и глас от слушалките ни информира, че те са включени. След това натискаме два пъти същия бутон, индикаторът започва да мига в синьо и червено и слушалките ни казват, че сдвояването може да започне.

Отиваме в Bluetooth настройките на устройството, където виждаме наличието на Tronsmart Apollo Q10 и активираме сдвояването, което се потвърждава и с гласово съобщение от слушалките.

Готово, вече можем да слушаме на воля музика от смартфона!

Управление

Лекотата на управление е от ключово значение за пълноценното изживяване с безжичните слушалки. При Tronsmart управлението е максимално улеснено – то се извършва чрез докосвания на сензорния панел, разположен от външната страна на дясната чашка.

Какво можем да управляваме? Няколко неща, които са основни за всяко аудио устройство – пускане, спиране, следваща и предишна песен, увеличаване и намаляване на силата на звука. И още нещо – избор на един от вградените три аудио режима. А също така приемане, отговор, отхвърляне и прекратяване на телефонно обаждане,

Активирането на тези действия става с леки докосвания до сензорния панел – например, две бързи докосвания за пускане и спиране, продължително докосване за избор на режим (ANC включен, ANC изключен и пространствен звук), плъзгане надясно и наляво за регулиране на звука и т.н.

С други думи, управлението на основните функции се свежда до усвояване на няколко прости докосвания до панела на дясната слушалка, което с течение на времето се превръща в рутина и навик. За активиране на гласовия асистент пък е предвиден един бутон MFB, който също така служи и за нулиране на настройките на устройството.

Наличност и цена

Новите Bluetooth слушалки Tronsmart Apollo Q10 се предлагат в момента на цена от €41,99 в глобалния онлайн магазин Geekbuying при използване на купон за отстъпка TSNEW02 по време на поръчката. Доставката е от склад в Германия за $0,59 чрез EU GLS Express в рамките на 2-7 работни дни.

В заключение можем да кажем, че Apollo Q10 са един стойностен аудио продукт от реномиран бранд, който ни дава максимума като аудио изживяване на достъпна за всеки цена.

Коментари по темата: „Tronsmart Apollo Q10 – перфектни Bluteooth слушалки”

добавете коментар...

  1. :o)

    напишете си платена публикация и така 🙂

Коментар