Илон Мъск ще строи умен град Starbase

„Звездна база” за изстрелване на кораби в космоса ще строи Илон Мъск в Тексас
(снимка: Elon Musk / Twitter)

Илон Мъск планира да създаде нов град, наречен Starbase (в превод – „Звездна база”), около площадката за изстрелване на SpaceX в Тексас. Това е поредния екстравагантен проект на прочутия милиардер.

Площадката за изстрелването на SpaceX в Тексас се намира в село на име Бока Чика – заформящо се селище в южния край на щата. Компанията разработва ракетата си Starship и тества прототипи там от 2014 г. насам.

Но сега Мъск казва, че градът Starbase ще покрие „площ, много по-голяма” от селото. „Строим град Starbase в Тексас. Оттам ще отиваме на Марс, а оттам – към звездите”, написа той в Twitter.

Съдебният съвет на окръга, където се намира Бока Чика, потвърди плановете на Мъск да създаде град, съобщи Business Insider. „През последните няколко дни съветът… получи официално запитване от SpaceX относно интереса на Илон Мъск да включи село Бока Чика в град на име Starbase, Тексас. По-рано днес съдът на комисарите на окръг Камерън беше информиран за начинанието на SpaceX”, се казва в изявлението.

„Ако SpaceX и Илон Мъск биха искали да продължат по този път, те трябва да спазят всички закони за учредяване, които действат в щата”, каза съдията на окръг Камерън Еди Тревиньо. „Окръг Камерън ще обработва всички подходящи петиции в съответствие с приложимото законодателство”.

Наред с обещанието от Starbase да се отива на Марс, Илон Мъск заяви още, че в новия град ще има особено добро отношение към кучетата.

Коментари по темата: „Илон Мъск ще строи умен град Starbase”

добавете коментар...

 1. :o)

  Илон мъск пак е пръднал в пространството и е създал новина 🙂
  Иска му се да създава нещо от което ще излитат космически кораби…ама някой ще трябва да плаща за това. Той може да е богат но не е НАСА там изливат стотици милиарди долари годишно, на него кой ще му ги даде? Каубоите от Тексас дето карат говедата ли?
  не мислА

 2. Бабел

  Чудни неща са това.
  Като прочетох за И.Мъск, ми се стори, че има нещо от сиентолозите, които между другото имат доста интересни разбирания за същността на човека и вътрешната енергия.
  Казват че е ексцентричен милиардер, може и така да е.
  Ами ако е свързан с експериментален ИИ с цел точно такива строителства ?
  На обикновените хора всичко това изглежда странно -от маниакални идеи за спасение до свръх мега машинации за пране на пентагонови и роскосмосови денги и фуражки…
  От всичко най-ми хареса поставянето на кучетата на уважаемо място.
  Толкова разбирам.

Коментар