Биткойн миньорите заработили $1,36 млрд. през февруари

Добивът на криптовалута отбеляза пореден връх през февруари 2021 г.
(снимка: CC0 Public Domain)

Докато геймърите са изтощени в търсене на относително евтини видеокарти, само за да играят свежи игри с комфортно ниво на FPS, копачите на криптовалути печелят добри пари, сочат данни за последния месец.

Добивът на биткойн е донесъл на крипто-миньорите 1,36 млрд. долара през февруари, според Coin Metrics. Това е рекорд: дори през декември 2017 г. доходите на копачите на криптовалута бяха по-ниски.

За сравнение, доходите на крипто-миньорите през януари бяха с 21% по-малко – и това въпреки факта, че януари има повече дни, отколкото февруари. А през декември 2020 г. копачите са заработили с 62% по-малко, в сравнение с януари 2021.

Данните сочат постоянно нарастване на доходите на крипто-миньорите и, разбира се, това ги подтиква към увеличаване на изчислителната им мощ, тоест към изкупуване на видеокарти, отбелязва Hardware Times.

Но не само това. Производителите на ASIC (специализирани чипове) започват да разширяват производството си, за да отговорят на нарастващото търсене. Така например, Compute North планира да инвестира 25 милиона долара за разширяване на производството.

Коментари по темата: „Биткойн миньорите заработили $1,36 млрд. през февруари”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Боц боц на балончето и бум бум

Коментар