Тръгва новата игра за Хари Потър












Днес е световната премиера на играта “Harry Potter and the Half-Blood Prince”. Българските почитатели на Хари Потър ще се съберат на живо, за да отбележат подобаващо поредното магическо събитие, вдъхновено от фентъзи света на английската писателка Джоан Катлинг Роулинг, съобщи официалният вносител на играта у нас – фирма Пулсар.

В “Harry Potter and the Half-Blood Prince” играчите ще трябва да помогнат на Хари да преживее шестата година от обучението си в магическото училище „Хогуортс”. Волдеморт затяга хватката си около световете на мъглите и на магьосниците и училището вече не е безопасният рай, какъвто е било.

Хари подозира, че опасностите може би се крият сред стените на замъка, но Дъмбълдор е все по-настоятелен да го подготви за последната битка, която бързо приближава. Двамата заедно работят, за да открият пробив в защита на Волдеморт, вследствие на което Дъмбълдор привлича своя стар приятел и колега професор Хорас Слогхорн.

Директорът на училището смята, че нищо неподозиращият бон виван знае изключително важна и ужасяваща информация. Междувременно учениците са под атака от много различен характер – хормоните на тийнейджърите започват да бушуват!

Докато романтиката разцъфтява, един ученик обаче остава настрана. Той е предопределен да остави своя отпечатък, при това тъмен. Любовта витае във въздуха, но трагедията предстои и „Хогуортс” може вече никога да не е същият.

За пръв път във видео игра за Хари Потър е възможно да се разчетат емоциите по лицата на героите, докато те говорят, благодарение на усъвършенстваната система за лицева анимация.

Много от актьорите, участвали във филма, са предоставили гласовете си за нуждите на играта, а екипът разработчици на EA има достъп до снимките на всеки от персонажите, за да бъде всяка вежда или развяващо се наметало изключително точно пресъздадено.

Още една новост е възможността героите да се движат и да правят заклинания едновременно, създавайки напрегнати магьоснически дуели, докато шампионите от всеки дом се надпреварват да предизвикват Момчето, което оживя.

Играчите могат да преследват и златния снич, докато летят из въздуха в ролята на търсача на отбора по куидич на Грифиндор. Те ще имат възможност и да правят отвари, след като изучат как да смесват и варят магически съставки в часовете по отвари.

Harry Potter and the Half-Blood Prince” има рейтинг 12+, според PEGI. Играта е достъпна във версия за Wii, Playstation 3, Xbox 360, PlayStation 2, PSP, Nintendo DS, компютър и мобилни устройства.

По време на фен срещата в София ще се проведат състезания за най-добър костюм и най-добра рисунка от поредицата. Ще бъдат обявени и победителите в конкурса за есе/фен разказ на тема "Когато играя игрите за Хари Потър…". Събитието ще започне днес от 18 часа в Националния дворец на децата.

Коментар