Nokia обедини творци от цял свят с послание за любов

Ако последната година ни показа нещо, то това е значимостта на позитивизма, казват от HMD Global
(снимка: Nokia phones)

Инициатива на HMD Global – компанията, която стои зад телефоните Nokia, обедини поети, писатели и инфлуенсъри от цял свят в създаване на поредица от позитивни послания, посветени на любовта и надеждата във време на изпитания.

Поети от Европа, автор на детски книги от Индия, сноубордист-любител на приключенията сред природата от Русия и инфлуенсър, определящ се като „мениджър на щастието“ от Южна Америка създадоха петнадесет авторски кратки послания за любовта, приятелството, семейството, общността и надеждата.

Посланията ще бъдат споделяни между близки и приятели под формата на вдъхновяващи sms-и, като в случая абревиатурата е с променено значение – вместо „Short Message Service” тя се чете като „Short Moving Stories” (кратки вълнуващи послания).

„Ако последната година ни показа нещо, то това е значимостта на позитивизма. След толкова дълго време на изолация и уязвимост това, което се открои за нас, е силата на хората да се обединяват и да съхраняват позитивизма си във време на изпитания. Именно това е в основата на нашия бизнес и е свързано с финландските ни корени – неслучайно Финландия носи титлата на най-щастливата държава в света”, каза Стивън Тейлър, главен маркетинг директор на HMD Global.

Ето защо компанията отправи покана към творци от цял свят „да се обединят, за да повдигнат духа на хората и да ги вдъхновят да се подкрепят взаимно в условията на изолация чрез послания, изпълнени с надежда и позитивизъм”.

Основно лице на кампанията е британският артист-рецитатор на авторска поезия Джордж Поета, който откри сватбената церемония на Принц Хари и Меган Маркъл през 2018 г. с любовно стихотворение.

„Понякога няколко думи могат да са от голямо значение. Всеки знае какво е да имаш дни, които ти се струват безкрайно дълги, ако не можеш да си заедно с приятелите или семейството си”, казва Поета. Той се надява, че неговите стихове ще помогнат на хората да се почувстват по-близо до близките си, докато стане безопасно всички да са отново заедно.

Стиховете са писани след годината, в която хората по цял свят се научиха да забавят темпото и да намират нови начини да остават в контакт с близките си, както и да живеят живота си пълноценно, общувайки главно чрез телефоните си.

Сред посланиците на позитивизма са още:

  • Джеймс Макинърни (Великобритания), чиято инициатива Poetry Project за първи път разпространява позитивни послания в мрежата на лондонското метро през 2018 година;
  • Ръскин Бонд – най-четеният индийски писател;
  • Джордж Кагуе – комик и инфлуенсър от Найроби, Кения;
  • Алина Балашова (Русия) – сноубордист и любител на приключенията сред природата;
  • Хуан Пабло Гавирия (Богота, Колумбия) – автор, инфлуенсър, мотивационен оратор и коуч, определящ себе си като „мениджър на щастието“.

Идеята за споделяне на позитивни и вдъхновяващи послания е пряко свързана и с корените на бранда Nokia, чиято родина е Финландия – най-щастливата страна в света. Посланията могат да бъдат четени и сваляни безплатно на Nokia.com/phones.

Коментар