Три знакови компании се оттеглят от MWC 2021

Миналата година MWC в Барселона стана първото голямо изложение -жертва на коронавируса
(снимка: MWC Barcelona)

ИТ компаниите Sony, Nokia и Oracle обявиха оттеглянето си от Световния мобилен конгрес 2021 в Барселона, насрочен за юни тази година. Те са проучили текущите обстоятелства и са взели решение да не излагат служителите си на допълнителни рискове, поради продължаващата пандемия от коронавирус.

Компаниите оцениха рисковете, свързани с глобалния характер на събитието, ниските нива на ваксинация в повечето региони по света и планират да участват само във виртуалната част на MWC 2021, съобщи Gizchina. Те очакват организаторите да могат да осигурят онлайн събития във формата на предстоящо търговско изложение.

Година по-рано MWC стана първото голямо технологично изложение, което падна жертва на коронавируса. Qualcomm, Lenovo, LG – други големи традиционни участници на мащабния технологичен форум в Барселона – все още не са решили дали да участват в MWC 2021. По-рано Ericsson обяви, че се отказа от директно участие в Барселона.

Въпреки очертаващата се нова лавина от откази, организаторите на изложението от GSMA остават решени да проведат MWC 2021 и декларират, че са предприели всички необходими мерки, за да гарантират безопасността на участниците.

Коментар