Хакерска атака спря производство на бира

Операциите на голям производител на бира бяха нарушени в резултат на кибератака
(снимка: CC0 Public Domain)

Компанията Molson Coors, която произвежда известни марки бира като Coors, Miller, Molson, Bergenbier, Staropramen и Redd’s, съобщи за кибератака срещу компютърната ѝ система. В резултат на това компанията е спряла производството в някои от своите фабрики.

Представители на Molson Coors признават, че извънредната ситуация може да забави или наруши част от бизнеса на компанията. Възможно е да бъдат засегнати пивоварните операции, производството и доставката, става ясно от документ, подаден в Комисията по ценни книжа и борси (SEC) на САЩ.

Хакерите са използвали злонамерен софтуер, за да изнудват компанията за пари. Междувременно Molson Coors е забранила на служителите си да правят каквото и да било с компютри.

Някои производствени системи са изключени за възстановяване на устройства, които контролират индустриалните процеси. За целта са наети и водещи експерти по киберсигурност.

Колко сериозен ще бъде инцидентът за доставките на бира все още не е ясно. Този пореден случай на кибератака затвърждава тенденцията от последните години престъпниците да се ориентират към схеми с искане на откуп от жертвите.

Коментари по темата: „Хакерска атака спря производство на бира”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Много издребнявате, има Шуменско в Billa.

Коментар