Acronis с поредна придобивка – купува Synapsys

Питър Френч става генерален директор на Acronis за пазара в Близкия изток/Африка
(снимка: Acronis)

Компанията за киберзащита Acronis обяви, че придобива Synapsys – дългогодишен неин партньор в Кейптаун, Южна Африка, специализиран в разпространението на решения за киберзащита на Acronis.

Това е пореден ход в плана за ускорен растеж на Acronis и четвъртото придобиване на компанията, която оперира и с голям развоен център у нас, през последните 18 месеца. Стойността на сделката не беше обявена.

Synapsys е група от компании, която предоставя решенията за киберзащита на Acronis на хиляди клиенти чрез мрежа от дистрибутори, риселъри и доставчици на управлявани услуги в Южна Африка и на целия континент.

„Африка се превръща в стратегическа възможност за растеж на Acronis и придобиването на Synapsys ни осигурява постоянно присъствие на континента. Този ход е от полза за Acronis, за африканския канал от доставчици на услуги, както и за организациите и потребителите, които трябва да защитят своите работни процеси и системи от съвременните заплахи”, коментира сделката Сергей Белоусов – основател и главен изпълнителен директор на Acronis.

Придобиването съвпада с продължаващата глобална инициатива на Acronis, която има за цел да осигури разширен достъп в страните до световните ресурси на компанията. Тъй като търсенето на облачни и управлявани услуги се увеличава по целия свят, това създава възможности за доставчиците на услуги, които предоставят решения за киберзащита на Acronis.

Питър Френч, управляващ директор на Synapsys, става генерален директор на Acronis за пазара в Близкия изток/Африка. „Никой съвет от училищата по бизнес не ви казва да приберете всичките си яйца в една кошница. Но точно това направихме с Acronis и никога не сме съжалявали”, каза той по повод сделката.

Бившите партньори на Synapsys могат да очакват по-близки отношения с Acronis, като работят чрез същия основен екип на място, на което са се превърнали в клиенти през годините, допълни той. След планиран преходен период Synapsys ще бъде интегрирана в Acronis и ще отговаря за всички продажби в Африка на решенията за киберзащита на компанията.

Като част от стратегията си за ускорен растеж, Acronis ще продължи да проучва потенциални възможности за придобивания, които ще разширят способността за справяне с петте вектора на киберзащитата – решаване на предизвикателствата свързани с  безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност (SAPAS), които са тясно свързани с защитата на данни, приложения и системи.

Коментар