Компютърната мишка може да има и безшумни бутони

В портфолиото от компютърни аксесоари на Canyon има и безшумни мишки
(снимка: Canyon)

Днес никой не се изненадва или впечатлява, ако компютърната мишка е безжична. Но какво би било усещането, ако е и ултра-тиха и кликването не се чува?

Брандът Canyon предлага безжична мишка с безшумни бутони – това е моделът Canyon MW-18. Джаджата се продава основно на пазарите в източноевропейските страни.

Става дума за класическа безжична оптична мишка със симетрична форма. Удобна за хващане както с дясната, така и с лявата ръка. Има два десена, зелено-бял и чисто бял.

Canyon MW-18 е проектирана да работи добре дори на неравни повърхности. Свързва се с компютъра чрез USB приемник (максимално разстояние – 10 метра). Предаването на сигнала от мишката към приемника е с честота 2,4 GHz.

Мишката има 300 mAh акумулаторна Li-Ion батерия. Разделителната способност варира от 800 до 1600 dpi. Издръжливостта на мишката не е за подценяване – производителят казва, че може да понесе 3 милиона кликвания.

Коментари по темата: „Компютърната мишка може да има и безшумни бутони”

добавете коментар...

  1. haha

    Аз пък съм ползвал такава мишка – без звук, почти без ход на бутоните. Не можеш да разбереш кога кликаш, а понякога кликаш без да го искаш. За мен е много гадно усещане да не чувстваш и чуваш пукането. Не знам пък какъв е толкова проблемът на звука. А статията е наистина реклама. Не е някаква иновация.

  2. :o)

    Божеее Божееее , Canyon 🙂 няма лошо платени статийки да има…

  3. ха

    Аз пък чакам безшумна мишка с вградени тонколони. За да мога софтуерно да избирам звука ми на кликане… Някой да е чувал за такава?

  4. пфф

    Интересна реклама, но мишки с приглушен клик има от не знам колко време 🙂

  5. Чо :)

    Logitech M590

Коментар