Булпрос се слива с германска компания

Булпрос и ec4u се обединяват за доставка на облачни услуги за дигитализация на клиенти в Европа
(на снимката: Ивайло Славов (вдясно), главен изпълнителен директор на Булпрос, и Давид Лау, главен изпълнителен директор на ec4u)

Германската компания ec4u и базираната у нас Булпрос (Bulpros) сключиха споразумение за сливане, за да предлагат следващо поколение облачни услуги в сферата на дигитализацията. Финансови параметри на сделката не се съобщават.

Съвместната дигитална платформа ще има над 1 400 служители в 25 офиса в 11 държави и е подкрепена от паневропейската компания за частни капиталови инвестиции Silverfleet Capital, която инвестира като мажоритарен акционер в обединената организация.

ec4u и Булпрос си сътрудничат от 2018 г. сферата на дигиталните облачни решения. Основателите и настоящите ръководни екипи на двете компании ще запазят позициите си като значими акционери и ще продължат да управляват обединената компания. Сделката по сливането подлежи единствено на одобрение от регулаторните органи.

Основаната през 2000 г. ec4u специализира в дигиталната трансформация на критични бизнес процеси в областта на маркетинга, продажбите, обслужването и електронната търговия. Портфолиото на компанията включва консултантски услуги, техническо внедряване и управление на CRM системите на клиентите.

До момента ec4u успешно е реализирала над 800 проекта за трансформация, предимно в Германия, Австрия и Швейцария. В европейските обекти на компанията работят над 400 експерти.

Булпрос, основана през 2010 г., е компания за цифрова трансформация, която предлага внедряване на дигитални решения, миграция към облачни технологии, решения за киберсигурност, управлявани услуги, както и технологични услуги. Оперира в глобален мащаб с над 1000 служители в 20 офиса в Европа и Северна Америка.

Всяка от двете компании има утвърдени взаимоотношения със стратегически технологични партньори, вкл. Salesforce, Microsoft, SAP, Oracle, IBM, Cisco и Snowflake.

Инвестиционната политика на Silverfleet Capital се ръководи от технологичната трансформация като ключова макротенденция. Сред последните проекти на инвеститора са TrustQuay, доставчик на тръстови, корпоративни услуги и управление на фондове, както и Collectia, платформа за услуги за управление на кредити. Други успешни инвестиции в сектора на услугите включват Phase One, Ipes и TMF.

Коментар