Huawei преговаря със Samsung за производство на Kirin

Kirin процесорите са ключови в стратегията на Huawei за високия клас смартфони
(снимка: Huawei)

Известно е, че Huawei изпитва огромни трудности при производството на смартфони, заради ограниченията, наложени на компанията и нейните партньори от правителството на САЩ. Преговори със Samsung може да разрешат част от проблемите на китайския гигант.

TSMC, която произвежда процесори за Huawei, спря изпълнението на поръчките, заради санкциите на САЩ и натрупаните запаси от компоненти на китайската компания вече са на изчерпване. Липсата на чипове може да постави бизнеса със смартфони на Huawei на ръба на съществуването.

Компанията е принудена да използва чипове, произведени от китайски фирми, но те са предназначени за смартфони в по-ниския ценови диапазон.

Huawei търси начини за поддържане на бизнеса си и преговаря със Samsung за производство на новите чипове Kirin 9000L по 5-нм технология, съобщи Gizchina.

Към момента не е известно дали Samsung е успяла да получи одобрение от американските власти за производство на тези процесори. Вероятно производственият процес ще използва американска технология и това ще изисква получаване на съответните лицензи от министерството на търговията на САЩ.

Коментар