Телеком-техници ще откриват трафик и експлоатация на хора

Телекомуникационните техници пътуват навсякъде и могат да откриват проблеми от различно естество
 (снимка: CC0 Public Domain)

Американската Национална асоциация на строителите на телекомуникационни кули предлага безплатно обучение, за да помогне на служителите в сектора да бъдат по-бдителни за признаци на трафик на хора. Те ще бъдат обучавани също да разпознават признаци на експлоатация и докладване на информацията на властите, които могат да помогнат.

Асоциацията, известна като NATE, ще предложи обучение и сертифициране за разпознаване и предупреждение за подобни проблеми като част от инициативата „Телекомуникации срещу трафика и експлоатацията”, съобщи RCR Wireless News.

Инициативата идва от трима бизнесмени – Кени Блейксли, президент и главен изпълнителен директор на Apex Site Solutions, Ашли Брайънт, съосновател и главен изпълнителен директор на 3Strands Global, и Джим Трейси, главен изпълнителен директор на Legacy Telecommunications.

Блейксли казва, че след като се е срещнал с Брайънт и разбира, че фирмата е обучила местни служители за борба с трафика на хора, е осъзнал, че телекомуникационните служители могат да изиграят много съществена роля за борбата с проблема. Той се обърнал към Трейси, за да предложи идеята на ръководството на NATE.

Телекомуникационните служители са изключително мобилни: те често пътуват из провинцията, спират по спирки, хотели, къщи за гости. Работят вътре и извън сградите и транспортните възли, както и в градовете, селищата и селските райони. Тези служители имат уникална перспектива, докато работят по кулите, покривните площадки и на всички други места.

Обучението за разпознаване и алармиране има за цел да научи телекомуникационните служители как да разчитат предупредителни признаци на сексуална или работническа експлоатация и да предоставят важна информация на властите, за да се реагират на случаите.

По думите на Бейксли, обучението предупреждава хората да не се излагат на личен риск, но им дава и информация за това как да идентифицират признаци, че някой друг е жертва на трафик или експлоатация. Обучението дава и знания какво е важно и как трябва да се докладва на съответните органи – включително коя информация е най-полезна, как се дават описания и точни местоположения.

Брайънт казва, че е от решаващо значение да се предостави на хората вярна информация за това какво всъщност са трафикът на хора и експлоатацията на работници – и как изглеждат тези явления в реалния свят.

Президентът и главен изпълнителен директор на NATE Тод Шлекуей приветства идеята и насърчи служителите на телеком-организациите да участват в придобиването на сертификат за обучението. „Като цяло нашата динамична индустрия може да бъде голяма сила за промяна в борбата с трафика на хора и експлоатацията”, казва той.

Коментари по темата: „Телеком-техници ще откриват трафик и експлоатация на хора”

добавете коментар...

  1. ха

    Всъщност защо не се обучат всички хора, а само тези техници? Ами много просто – въпросните признаци ще станат общоизвестни и така случайните емигранти ще започнат да се съобразяват с това. То и с групата на техниците е същото – твърде много хора са, за да се запази информацията в тайна, без да изтече където не трябва – в интернет.

Коментар