Услуга за проследяване на GSM телефони тръгва и у нас

Макс Телеком подписа споразумение с шотландската Trisent Communications Ltd. за предлагане на GSM услуга, която проследява местоположението на мобилни телефони в България.

Новата услуга е алтернатива на съществуващите скъпи GPS системи. Тя има предимството, че не изисква монтиране на допълнителни съоръжения и се осъществява навсякъде, където мобилният апарат функционира. Услугата може да се използва с всеки модел телефон след инсталиране на специален софтуер.

Макс Телеком притежава ексклузивни за страната права да оперира и разпространява услугите на Trisent GSM/3G. Компанията предлага иновативен начин за проследяване местоположението на мобилни телефони, без да се налагат подобрения във вече изградените мобилни мрежи.

“Вярваме, че съществува голям пазар за подобни услуги, предлагани на разумна цена. Като основни клиенти се надяваме да привлечем компании, чиито служители пътуват често, както и хора, които работят сами и имат нужда от повече сигурност, частни медицински компании и родители, притеснени за местонахождението на своите деца”, каза Джон Мънъри, изпълнителен директор на Макс Телеком.

Очаква се новата услуга да стане достъпна през март 2007 година.

“Предлаганите от нас услуги не позволяват извършване на злоупотреби или неправомерна употреба”, добави Мънъри.

Макс Телеком е наскоро лицензирана телекомуникационна компания, която разработва мрежа от нова генерация с национално покритие. Мрежата се базира на стандарта IEEЕ 802.16e WiMAX и използва IP технологии.

Коментар