Интраком изгради система PROFITS за Гръцката пощенска спестовна банка

Новата единна информационна система на Гръцката пощенска спестовна банка е пусната в пълна експлоатация в 135 клона в цялата страна от началото на октомври 2006 г. ИНТРАКОМ IT SERVICES внедриха и доставиха целия проект, който включваше проектиране и разработка на системата, базирана на универсалния им продукт за банкиране PROFITS®, адаптиран за нуждите на Гръцката пощенска спестовна банка.
Проектът на приблизителна стойност от 11 милиона евро беше възложен на ИНТРАКОМ IT SERVICES след международен търг и беше осъществен на два етапа. Първият етап включваше проектиране на единната информационна система (логическа и физическа архитектура, изисквания за техническа инфраструктура, сигурност, комуникации, обучение и др.). Вторият етап включваше внедряване на единното софтуерно решение за банкиране, базирано на системата PROFITS® и включващо пълния набор операции на клоновете и централното управление, BTS Vision – система за управление на трезора, както и система за управление на ATM / POS и картови операции.
Новата единна информационна система на Гръцката пощенска спестовна банка е система за банкиране, ориентирана изцяло към потребителя, която ще допринесе значително за модернизирането и подобряването на качеството на обслужване на банката. Системата поддържа пълния набор продукти за банкиране на дребно и корпоративно банкиране, предлагани днес на пазара, позволява бързо разработване на нови банкови продукти и осигурява 24-часово обслужване в реално време, сигурност при обработката на многоканални транзакции, както и съвременни отношения в банковите практики. Освен това системата предлага гъвкавост в съвместната работа на банката с 800-те партньорски клона на Гръцката организация за пощенски услуги, което улеснява потребителските транзакции в клоновата мрежа на двете организации за всички налични банкови продукти.
Архитектурата на новата система може да се надстройва и разширява, за да отговори на настоящите и бъдещите нужди на банката. Заедно с подсистемите на PROFITS®, ИНТРАКОМ IT SERVICES инсталираха интегрираната система BTS Vision, удовлетворяваща нуждите на банката за управление на операциите в търговските зали и трезорите, а също и допълнителни софтуерни приложения (управление на човешки ресурси, помощна система и др.). Освен това компанията предложи всички необходими услуги по внедряване, миграция на данни, обучение на целия персонал, както и поддръжка на работата на новата система. INTRACOM IT SERVICES извършиха също и проектирането на новите бизнес процедури на банката, с което се осигурява пълното им съответствие с новата информационна система.
"Много сме доволни от завършването на този голям и сложен проект – крайъгълен камък за бъдещия растеж и развитие на банката. Успешното интегриране на всички подсистеми на PROFITS® в пълна експлоатация осигурява единна и модерна бизнес среда за банката. Проектът е резултат от много успешното и ефективно сътрудничество между професионалисти и експерти от Гръцката пощенска спестовна банка и Отдела за решения за финансови организации и предприятия на ИНТРАКОМ IT SERVICES”, каза Димитрис Плагианис, главен ръководител на Отдела за решения за финансови организации и предприятия на ИНТРАКОМ IT SERVICES.
Чрез своите дългосрочни инвестиции и последователна стратегия в банковия сектор ИНТРАКОМ IT SERVICES се превърна в един от водещите интегратори на информационни банкови системи в Югоизточна Европа. Дружеството притежава значителен опит и ноу-хау във внедряването на мащабни проекти. Сред клиентите на компанията са някои от най-големите банки в Гърция и региона, като Националната банка на Гърция, Сосиете Женерал-Геники банк, EFG Евробанк, Пощенска банка, Земеделска банка, Емпорики банк в Кипър, Пиреос банк, Алфа банк, Банк ъф Валета, APS банк, Арабска банка и др.

Коментар