Всеки, който желае, може да ремонтира продукти на Apple

Всеки местен техник ще може да поправя често срещани проблеми с Apple продукти
(снимка: Apple)

Apple официално обяви, че разширява програмата си за поправка на нейни продукти – „Apple Independent Repair Provider” („Независим сервиз на Apple”) „до почти всяка страна, в която се продават продукти на Apple”.

Програмата предлага на независими компании достъп до оригинални части, инструменти, ръководства за ремонт и диагностика за следгаранционен ремонт, става ясно от официално съобщение в уебсайта на компанията.

В момента програмата е достъпна само в САЩ, Канада и Европа, но – според съобщението на Apple – скоро тя ще обхване Русия, Турция, Австралия и няколко десетки други страни. Така в крайна сметка списъкът ще бъде разширен до над 200 държави.

Компаниите, които желаят да участват в програмата, трябва да кандидатстват. След като бъдат одобрени, те могат да закупят само ограничено количество консумативи като батерии, екрани и диагностични инструменти.

Така всеки местен техник ще може да поправя често срещани проблеми с Apple продукти, използвайки официални части, но по-сложните ремонти все пак ще трябва да се случват в оторизираните сервизни центрове на Apple.

Присъединяването към програмата идва с договор, който – според съобщенията – дава на Apple правото както да проверява сервизите, така и да ги глобява, ако бъдат открити нарушения.

Коментари по темата: „Всеки, който желае, може да ремонтира продукти на Apple”

добавете коментар...

  1. Дам

    Абе…не баш всеки. Има изисквания, за да те приемат и изрично пише, че дори да отговаряш, те пак могат да не те приемат.

  2. Хаха

    Тая програма е майтап! По-сериозните проблеми ги оправят с директна смяна на платката.
    Това, което искат сервизите са диаграми и възможност за покупка на чипове и др дребни части!
    Вместо това, Apple дори забранява на ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ на тези части да ги продават!
    Един YouTube-е дори каза, че изискват лични данни за клиентите на тези сервизи.
    Общо взето цирк по Apple-ски

Коментар