QD-OLED телевизори се очакват от Samsung тази есен

Очаква се Samsung да предложи на пазара телевизори с нов тип QD-OLED панели
(снимка: TheElec)

Телевизори Samsung с чисто нов тип панели може да излязат на пазара тази есен. Според корейски източници, скоро компанията ще разполага с прототипи на QD-OLED телевизорите.

Samsung заговори за QD-OLED технологията още преди една година. Тези нови панели представляват хибрид от OLED и технология с квантови точки. Според източници на корейското издание TheElec, първите прототипи на такива телевизори ще излязат през юни.

Производителят Samsung Display ще достави прототипи на QD-OLED екрани на  Samsung Electronic, Sony и редица други компании. Те ще бъдат използвани за технически тестове и оценка на перспективите за комерсиални продукти. Освен телевизори ще бъдат създадени и прототипи на QD-OLED монитори.

Ако всичко върви по план, първите телевизори с QD-OLED панели може да се появят на пазара още през третото тримесечие на 2021 г. Миналата есен Samsung Electronics не се интересуваше особено от QD-OLED панелите, но сега компанията може да промени отношението си към тях, ако Samsung Display може да увеличи производствения капацитет.

Коментар