SoundSlayer – колекционерски саундбар за геймъри

SC-HTB01FF SoundSlayer осигурява мощен съраунд звук в компактно тяло
(снимка: Panasonic)

Колекционерско издание на игровия високоговорител SC-HTB01FF SoundSlayer направи европейската си премиера преди броени дни. Разработен в сътрудничество със Square Enix, SoundSlayer подобрява игровото изживяване, като осигурява мощен съраунд звук чрез 2.1-канална, 3-лентова система говорители с вграден суббас – и всичкото това в едно компактно тяло.

С технологии като Dolby Atmos, DTS:X и DTS: Virtual X, геймърите могат да изпитат интензивността и напрежението в света на игрите точно такива, каквито за планирани от дизайнерите. Комбинацията от тези аудио технологии създава триизмерна технологична основа и акустично пространство, което обгръща играча във всички посоки.

Високоговорителят е оптимизиран за използване с Final Fantasy XIV Online от Square Enix. Той е разработен от Panasonic в партньорство с двама талантливи дизайнери – звукорежисьора и композитор Масайоши Сокен, работил върху музиката на Final Fantasy XIV Online, и звуковия дизайнер Го Кинуя, отговорен за звуковите ефекти. „Този игрови високоговорител създава у геймърите  усещането, че са заобиколени от звуци, при това само от един високоговорител”, казва за новия продукт Го Кинуя.

В допълнение към работата по звуковото представяне на високоговорителя, Square Enix също така гарантира, че фирмената марка Final Fantasy XIV Online ще украсява корпуса и опаковката на колекционерското издание на SoundSlayer.

Три звукови режима за игри

Високоговорителят SoundSlayer има три звукови режима за игри, разработени съвместно с екипа за озвучаване на Final Fantasy XIV Online:

Ролева игра RPG (Role-Playing Game) – този режим създава усещане за реализъм и интензивност, като позволява на геймърите да се почувстват така, сякаш са вътре във виртуалния свят на играта.

Стрелба от първо лице FPS (First-Person Shooter) – осигурява точно позициониране на звука и позволява да се чуват дори и слабите звуци, като стъпки, давайки на геймърите съществено предимство в игрите със стрелба от първо и трето лице.

Гласов режим – подобрява гласовете на героите и допълнително допринася за преживяването; препоръчва се за приключенски игри, където ясният диалог може да даде важни улики.

Превключването между трите режима, въз основа на играта, ще създаде преживяване, изпълнено с интензивност, напрежение и усещане за реалност, независимо от предпочитания стил на игра на геймъра.

Комбинация от модерни технологии

Panasonic HTB01FF SoundSlayer комбинира три модерни технологии:

  • Dolby Atmos;
  • DTS:X;
  • DTS Virtual:XTM.

3D стереофоничната технология и акустичното пространство на SoundSlayer добавят изразителен звук отгоре към конвенционалния преден, заден, десен и ляв съраунд звук. Това помага на играча да почувства, че е обгърнат със звук от всички посоки – поставяйки стъпки, стрелба и други критични звукови ефекти на точното им място в звуковата арена.

Компактен дизайн

SoundSlayer е компактно устройство с ширина 430 мм и височина 52 мм, в което е интегрирана 2.1-канална 3-лентова система говорители с вграден суббас.

Системата от говорители включва широколентов говорител и високочестотен говорител, способен да възпроизвежда до 50kHz за High-Res Audio. Интегрираният суббас – конусен нискочестотен говорител 8 см с пасивен излъчвател – спомага SoundSlayer да постигне сумарна изходна мощност 80W.

Потребителите могат да се насладят на видеоигри и филми с мощен, завладяващ звук, като просто поставят високоговорителя пред или под компютърния монитор или телевизора, без той да им пречи да гледат екрана.

4K HDR съвместимост

HTB01 SoundSlayer е съвместим с 4K HDR Pass-Through, което позволява на потребителите да играят 4K съвместими игри, да се възползват от поточно предавано съдържание и Ultra HD Blu-ray, без смущения и без загуба на качество на картината. Това е така, защото видеосигналът преминава непроменен през SoundSlayer от игровата конзола или Blu-ray плейъра, директно към 4K телевизора.

SoundSlayer може да се свързва със смартфони и други съвместими устройства през Bluetooth, за да позволи на потребителите да слушат стерео музика и подкасти от комфорта на своя игрален стол или диван.

За кого е този игрови саундбар?

Геймърите често използват слушалки, но след известно време те могат да станат некомфортни. SoundSlayer освобождава геймърите и им дава възможност да играят по напълно завладяващ начин, като могат по-добре да усетят посоката на заплахите в играта, а също така да присъединят и приятелите си към забавлението.

Освен това геймърите често се забавляват с музика и филми, така че SoundSlayer е проектиран да удовлетвори и тази потребност.

Наличност

Колекционерското издание на HTB01FF SoundSlayer, което съдържа печатни графики на Final Fantasy XIV Online, ще се предлага само от Amazon във Великобритания, Германия, Франция, Испания и Италия в ограничени запаси. Графиките са базирани на емблематичното лого на играта, разработено от известния японски художник Йошитака Амано, който също така работи и по дизайна на героите и илюстрациите за серията Final Fantasy.

Коментар