Очаква се до дни LG да затвори смартфон бизнеса

Все по-упорити стават слуховете, че LG ще затвори подразделението си за мобилни телефони
(снимка: LG Electronis)

Наскоро се появиха слухове, че LG Electronics, която в миналото беше един от петте най-големи производители на смартфони в света, планира да закрие мобилното си подразделение през април тази година.

Според последни информации, южнокорейската компания ще обяви решението си за закриване на бизнеса с мобилни телефони в понеделник, 5 април. Публикация на My Drives твърди, че служителите, работещи в подразделението, ще се преместят в завода за домакински уреди в Чангуон, Южна Корея.

Освен това компанията е спряла производството на LG Wing и новия смартфон с разтегателен екран. Не се очаква производителят да пусне други нови модели, които трябваше да излязат на пазара през първата половина на годината.

Най-лошото е, според източниците, е че десетки милиони потребители на смартфони на LG вече няма да получават софтуерни актуализации, включително нови версии на Android и дори корекции за сигурност, след затваряне на мобилното подразделение. Все още обаче няма официално потвърждение от компанията за появилите се информации.

Бизнесът със смартфони на LG търпи загуби в продължение на 23 поредни тримесечия – от второто тримесечие на 2015 г. досега. Към четвъртото тримесечие на миналата година загубите на подразделението възлизат на около 4,5 милиарда долара.

Коментар