Очакват биткойн да изпревари златото по капитализация

Скоро биткойн активите може да надвишат общата капитализация на златото
(снимка: CC0 Public Domain)

Стойността на биткойн ще нарасне 10 пъти в обозримо бъдеще, в резултат на което най-популярната криптовалута ще изпревари златото по капитализация, прогнозира анализатор от Ark Investment на фона на поредното поскъпване на виртуалните пари.

В понеделник стойността на световния пазар на криптовалути достигна рекордно ниво от 2 трилиона долара. Пазарната стойност само на биткойн възлезе на 1,1 трилиона долара, отбелязва Gizchina.

Според анализаторите от Ark Invest, бързото поскъпване на биткойн ще продължи, тъй като интересът на потребителите към тази криптовалута се увеличава. Цената на биткойн се покачи с повече от 500% през 2020 г., а тази година се удвои, достигайки рекордното ниво от 61 606 долара през март.

Coinbase, най-голямата борса за криптовалути в САЩ, наскоро обяви, че ще стане публична на 14 април. Това бележи още един крайъгълен камък в криптовалутната индустрия.

На фона на тези събития, анализаторът по криптоактиви Ясин Елманджра от Ark Investment прогнозира, че биткойн може да надвиши общата капитализация на златото от 10 трилиона долара.

Елманджра разкритикува политиците, включително министъра на финансите на САЩ Джанет Йелен, която по-рано предупреди, че биткойнът е силно неефективен, нестабилен и често се използва за незаконно финансиране.

„Наистина мисля, че това са просто остарели аргументи, породени от пълна липса на образование и на интерес към изучаването на този въпрос”, коментира изявлението на министъра Ясин Елманджра.

Коментари по темата: „Очакват биткойн да изпревари златото по капитализация”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Анализатор прогнозира 10-кратно поскъпване на криптовалутата

  2. Anonymous

    Да продам ли златният зъб на баба за да купя биткон на село ?

Коментар