Нетера строи нов център за данни в София

Центърът за данни на Нетера се намира до станция Младост 1 на метрото в София
(снимка: Нетера)

Нетера започва строеж на новия си „София дейта център 2” (SDC-2). Той e разположен непосредствено до SDC-1 и ще предложи достъп до високоскоростни и резервирани международни мрежи и маршрути.

Международни телеком оператори, които управляват трафика на глобално ниво (Tier I доставчици), вече са избрали Нетера и SDC-1 като своя официална точка на присъствие. Клиентите на SDC-2 също ще имат връзка с тях.

SDC-1 и SDC-2 се намират до станция Младост 1 на метрото в София и на минути от летище София. SDC-2 e проектиран съгласно изискванията на Tier III Uptime Institute. Този стандарт гарантира непрекъсваемост на работата и услугите.

Всякакви планирани дейности по поддръжка, например на захранващи и охлаждащи системи, могат да се извършват без да се нарушава работата на клиентското оборудване, колокирано в центъра за данни.

Новият дейта център е с над 1400 кв. м площ. Той е на 4 нива, с 2МW инсталирана мощност и предоставя 100% резервираност на услугите и свързаността, денонощна охрана, непрекъсваемо захранване и климатизация, поддръжка на място и сигурност.

В съответствие с плановете си да постигне въглеродна неутралност до края на 2021 г., Нетера проектира SDC-2 с последно поколение енергийно ефективни климатични инсталации.

Коментар