Sony въвежда иновации с три нови смартфона Xperia

Новите модели Xperia идват с подобрени камери и поддръжка на 5G
(снимка: Sony)

Sony обяви три нови модела смартфони – Xperia 1 III, Xperia 5 III и Xperia 10 III. Устройствата се очакват на пазара в началото на лятото, цените все още не са известни.

Xperia 10 III е първият модел от серията Xperia 10, който предлага 5G връзка. Смартфонът е от средния ценови диапазон, идва с пълен пакет забавления, батерия с дълъг живот и водоустойчив дизайн.

Моделът стъпва на платформа Qualcomm Snapdragon 690, а батерията 4500mAh е с 25% по-голям капацитет в сравнение с Xperia 10 II. Смартфонът е устойчив на прах и влага по стандарта IP65/IP68 и защитен със стъкло Corning Gorilla Glass 6.

6-инчовият безрамков FHD+ OLED екран има съотношение 21:9 и HDR поддръжка. Новата тройна камера снима по-качествено движещи се обекти и предлага допълнителни функции, като засичане на животни в автоматичен режим

Усъвършенстваните камери са едно от много достойнства на Xperia смартфоните 
(снимка: Sony)

Xperia 1 III и Xperia 5 III са нови попълнения към флагманските серии Xperia 1 и 5. И двете устройства предлагат набор интегрирани функции за фотографи, меломани, киномани, геймъри и кинематографи. Стъпват на мобилна 5G платформа Qualcomm Snapdragon 888.

Sony набляга на факта, че това са първите смартфони с варио телеобектив, комбиниран с двоен PD сензор. Наличен е автофокус по око в реално време за хора и животни и за първи път функция Real-time Tracking, както и непрекъснат AF за всички обективи.

Освен това новите Xperia 1 III и 5 III са първите с 4K HDR дисплей със 120Hz опресняване. Моделите включват стерео високоговорители, 40% по-силни от предходния модел.

Sony набляга на възможностите за забавление с Xperia смартфоните
(снимка: Sony)

Устройствата са способни да възпроизвеждат 360 Reality Audio от високоговорителите с качество на звукозаписно студио, което също е първа по рода си характеристика в смартфоните.

Батерията с капацитет 4500mAh се зарежда до 50% за 30 минути с включеното 30W зарядно устройство. Полезният ѝ живот е 3 години, уточняват от компанията.

Коментари по темата: „Sony въвежда иновации с три нови смартфона Xperia”

добавете коментар...

 1. Saevar

  имах до преди 5 години Xperia, страхотни снимки правеше както и батерията държеше много, само екрана трябваше да се калибрира по често поради някаква причина, бих си купил пак но след като моя Huawei умре атова може да е след много време, не си падам по консуматорския модел както е споменал колегата по-доло, още си ползвам Desktop компа който е на 9 години..

 2. :)

  в консуматорско общество, няма как да е различно. То да беше само с телефоните, лесно. Ама то е на практика с всичко.

 3. Anonymous

  НЕ го възприемам как хората си прахосват парите за телефони, които се развалят на всеки една, две години, а на трета година батерията умира и заминава.

  Парите дадени за нещо което ще изхвърлим след 2-3 години. Ако някой упорства за сервиз след 3 години дори и части не може да намери и поръча.

  Европейските институции къде спят за защита на потребителски права и защита на екологията?

Коментар