Audi RS e-tron GT вече е на българския пазар

Audi e-tron GT е супер спортен електромобил с пробег от 487 километра
(снимка: Audi)

Нов, изцяло електрически флагман представи вносителят на Audi за българския пазар – Порше БГ. Спортният модел Audi RS e-tron GT е модерна интерпретация на класическия Gran Turismo.

Audi e-tron GT е супер спортен автомобил, с изтънченост във всеки аспект на производството – от най-малките детайли от рециклирани материи, вложени в интериора, през функционалността на формите в екстериора за съвършена динамика на пътя и максимално дълъг пробег, до електрическата мобилност, мощност и quattro системата за стабилност и сцепление на пътя.

„С модела Audi RS e-tron GT показваме колко вдъхновяваща може да бъде електрическата мобилност. Уверено твърдим, че това е един емоционален и емблематичен модел, който чертае основите на бъдещето в електрификацията на автомобилната индустрия”, сподели Маркус Татцер, изпълнителен директор на Порше БГ.

Audi e-tron GT се задвижва от електромотор с мощност 440 кВт
(снимка: Audi)

Елегантното купе с четири врати на Audi RS e-tron GT съчетава емоционален дизайн с мощно задвижване и динамична управляемост. Екстериорът превръща спортния модел в същинско динамично произведение на изкуството. Интериорът също изповядва класическата идея на Gran Turismo автомобилите – пътуване със спортен характер, което предлага и отличен комфорт за пасажерите.

Електромотор с мощност 440 кВт (598 к.с.) позволява впечатляващо ускорение, като не по-малко впечатляващ е и пробегът от 487 километра (по WLTP), който осигурява батерията с 85кВтч нетен капацитет, както и изключително кратките времена за зареждане: само пет минути за осигуряване на пробег от 100 километра.

Интериорът на Audi e-tron GT изповядва класическата идея на Gran Turismo
(снимка: Audi)

Моделът е вече на българския пазар и може да бъде поръчан в дилърската мрежа на Audi. Цената на e-tron GT quattro започва от 203 876 лв., за RS e-tron GT съответно от 276 827 лв.

Коментар