Genesis Thor 380 RGB: готова за яростен гейминг

Genesis Thor 380 RGB разполага с всичко, което бихте могли да поискате за гейминг
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Знаете ги онези малки джипки, с които офроуд-маниаците драпат по стръмните баири, нали – едни такива малки, къси, много високо повдигнати, бойно изглеждащи? Те са пъргави, яки, скокливи, справят се с безобразни натоварвания и вдигат забележителен шум, всичко за радост на собствениците си. Точно като тях е гейминг клавиатурата Genesis Thor 380 RGB – компактна, пъргава, яка, справяща се с чудовищни натоварвания, шумна и радваща собственика си.

Приличната клавиатурата е от първостепенно значение, ако сте любител на компютърните игри. Но механичната клавиатура със сигурност може да е скъпо удоволствие. Genesis Thor 380 RGB разполага с всичко, което бихте могли да поискате за гейминг – независимо дали ще се топнете в чудесата на компютърните игри или искате да получите качествена механична клавиатура на бюджетна цена.

Стилово Thor 380 изглежда като висок клас устройство. Има солидно алуминиево тяло, без рамка, много компактно. За удобство към него се прикрепва допълнителна подложка за дланите. Първоначалното смущение от липсата на каквито и да е елементи за скрепване се изпарява мигом, когато вградените магнитни ленти придърпат подложката към клавиатурата и се чуе отчетливо щракване. Да, подложката се прикрепва само с приближаване!

Клавиатурата има цветна RGB подсветка с 13 различни режима на осветяване, кой от кой по-зрелищни, включително и с т.нар. PRISMO ефект. Все пак това удоволствие може и да се изключи, ако човек не е любител на спектаклите с цветна светлина – тогава клавиатурата остава семпла и изчистена с базова бяла подсветка.

Едно от най-съществените неща в тази клавиатура са т.нар. суичове – механизмът, който преобразува натиска върху бутона в дигитален сигнал. Макар че най-типични за механичните клавиатури са суичовете Cherry, днес има и доста други възможности, всяка от които носи своите достойнства.

Thor 380 е със сини Outemu суичове. Те са много чувствителни, създават добро тактилно усещане, осигуряват 8 милисекунди време на реакция. Имат звучен клик и може да се каже, че са доста шумни. Според производителя, могат да издържат на 50 милиона удара, но това нямаше как да проверим за краткото време, откакто клавиатурата пристигна при нас.

Реално Genesis Thor 380 RGB има две „сестри-близначки”, които бяха пуснати на пазара едновременно с нея – това са моделите 400 и 401. Моделът 400 е с червени Kailh сучове за геймърите, които предпочитат линейни суичове. 401 пък е с кафяви Kailh суичове, доста по-тихи, тактилни, но пък много добре оценявани за игрови приложения.

Още с първия поглед прави впечатление кръглият бутон в горния десен край на клавиатурата. С него се управлява силата на звука – доста по-бързо и по-лесно, отколкото с клавишните комбинации, но също така може да се управлява и силата на осветеността. Вляво от него има три мултимедийни бутона, които могат да се програмират.

Като цяло с цената си от около 100 лева с включен ДДС, Genesis Thor 380 RGB е крайно изгодно предложение – достъпна, хубава, здрава, функционална и класно изглеждаща, с войнствен вид и боен дух за яростни битки в игрите.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар