Облачен браузър отваря 1000 раздела, без да харчи RAM

Облачна обработка прави браузъра много по-икономичен по отношение на паметта
(екранна снимка: Mighty)

Уникален нов браузър идва с претенцията, че може да отвори поне 1000 раздела (таба), без да увеличава консумацията на оперативна памет. Вече е отворен ранният достъп до приложението с покани.

Новият браузър Mighty се базира на енджин Chromium, но включва редица подобрения. Най-важното е, че работи в облака. За производителността отговарят Intel Xeon сървъри с 16 виртуални CPU и честота до 4GHz, Nvidia GPU и 16GB RAM.

По същество, браузърът използва не повече от 500MB RAM на клиентската система. Всички изчислителни процесори се изпълняват в облака, а към екрана на потребителя се изпраща само резултата.

Браузърът Mighty решава проблема с консумацията на системни ресурси
(графика: Mighty)

Разработчиците на Mighty обещават:

  • 4K резолюция при 60fps;
  • под 30% използване на процесора;
  • тиха работа, без вентилатор;
  • удължаване на времето за работа на лаптопа с 2 часа.

Създателите на бразуъра твърдят, че сървърите са добре защитени. Те подлежат на строг контрол на достъпа и ще бъдат одитирани ежегодно от независими организации.

Към момента Mighty се разпространява само с покана, като се изисква попълване на формуляр за достъп. Месечният абонамент за ползване на браузъра е 30 долара.

Коментари по темата: „Облачен браузър отваря 1000 раздела, без да харчи RAM”

добавете коментар...

  1. ха

    Следи те в интернет, но пък към локалния компютър може да стане по-безопасен. Особено ако клиентът който се ползва е с отворен сорс (а те няма защо да не го пуснат така, дори и за момента да не са го направили)…

  2. Упс

    Ама важното е, че и си плащаш за удоволствието.

  3. Иван

    Уникален нов браузер следи още по-подробно какво гледате в интернет.

Коментар