За фирмите било по-изгодно да купуват лаптопи с SSD дискове












Твърдотелните устройства за съхранение, т.нар. SSD, помагат на компаниите да пестят средства, твърди анализ на Jack Gold Associates.

Проучванията показват, че фирми, които купуват на своите служители мобилни устройства с SSD дискове, в крайна сметка извличат полза, независимо от по-високата първоначална цена.

Въпреки че са скъпи, SSD вече не са екзотика и все повече компании включват този тип устройства в своите планове за покупка на нова компютърна техника.

Плащайки $200 повече за ноутбук с SSD диск, вместо класически HDD, фирмите могат да спестят $214 след тригодишна експлоатация и $493, ако устройството е с гаранция от пет години, според изчисленията на Jack Gold Associates.

Коефициентът на възвръщане на инвестицията (ROI) е 107% за три години и 247% за пет години експлоатация.

Освен това, стойността за възстановяване на ноутбука от повреда при действаща гаранция е $970 за моделите с твърди дискове и $715 за тези с SSD, показва анализът.

Разликата се дължи на това, че честотата на отказ при ноутбуците с SSD е три пъти по-малка, отколкото тази на моделите с HDD, уточнява Jack Gold Associates.

Коментар