Половин милион души на опашка за интернет от Starlink

Интересът към сателитния интернет Starlink е много голям, според източници от SpaceX
(снимка: Starlink)

Сателитният интернет на Starlink, развиван от SpaceX, засега е достъпен само в няколко държави, но интересът към него е доста голям. В момента на опашка за услугата има над 500 хиляди души.

„Към днешна дата повече от половин милион души са направили поръчка или депозит за Starlink”, каза Сива Бхарадвай, инженер по космически операции в SpaceX, по време на последното изстрелване на спътници Starlink.

В коментар на неговите думи изпълнителният директор на SpaceX Илон Мъск заяви, цитиран от Business Insider, че всички 500 000 души „вероятно” ще бъдат свързани към Starlink, но предоставянето на интернет на голям брой потребители в градските райони усложнява нещата.

SpaceX вече изведе в орбита 1 505 сателита, а миналата седмица компанията получи разрешение от американския регулатор да изстреля още 1 309 сателита тази година. Абонаментната такса за услугата Starlink е $100 на месец, а цената на комплект оборудване е $400.

Коментари по темата: „Половин милион души на опашка за интернет от Starlink”

добавете коментар...

  1. Фофу

    :o) 07/05/2021 12:56 Прав си за Фармър Джон. Но все пак той няма шанс да се мери с фармер Иванушка Степанич, който вече няколко год. получва интернет със скорост която жалките американски уреди дори не могат да отчетат. И не е сателитен, това стари технологии, а от непрекъснато прелитащи самолети. Поредност – три Миг 31 и после два СУ 57.

    За приемник на полето има 3 опции, звездата която е на ушанката, от копчетата на ватенката или токата на морският колан.

    За стационарните рутъри се ползват антени тип, стара цев от калашников, стар пълнител, но от металните, не пластмасовите гейски тъпотии или най-евтиният вариант гилзи, но не 5-45, а 7-62.

  2. :o)

    Фармър Джон ще е доволен 🙂
    Също така, все повече увеличаващите се “дигитални номади” дето искат да работят от село
    важна ИТ работа, ще клечат между доматиту и ще чакат сатИлита на Мъск да зацепи 🙂
    Всяко начало е трудно 🙂

  3. ха

    Anonymous отдъхнах си, като прочетох “искане да спрете”. Опасявах се, че ще кажат, че “предупреждение от компанията с насочване на сателит от системата към мястото откъдето приемате сигнала”.

  4. Фофу

    Брей, за има няма 2 часа го разнищихте тоя американски изедник.

    Края на опашката къде е? Ами да речем където е началото на опашката за интернет от другаря Путин.
    Ако се опитате да свалите филм от пиратски сайт – е тук пак го хванахте на тясно тоя изедник дето не дава на жалките мизерници да свалят без пари. Опашката се разбягала – сигурно да, опашката от жалките мизерници. Хората които искат да правят пари обаче едва ли.

  5. Anonymous

    Ако се опитате да свалите филм от пиратски сайт в сателитната интернет услуга на SpaceX – Starlink, то ви очаква предупреждение от компанията с искане да спрете.

    Опашката се разбяга.

  6. Anonymous

    Къде е края на опашката ?

Коментар