Тръмп проговори от нова комуникационна уеб-платформа

Доналд Тръмп вече има собствен информационен канал за послания до привържениците си  
(снимка: CC0 Public Domain)

Бившият американски президент Доналд Тръмп пусна нов комуникационен уебсайт, където ще публикува съдържание „директно от бюрото”. Потребителите ще могат да харесват публикациите в сайта подобно на харесването в социалните мрежи. Ще могат и да споделят публикациите в своите профили в Twitter и Facebook.

Профилите на Тръмп в Twitter, Facebook и YouTube бяха блокирани след бунтовете в Капитол Хил през януари. Оттогава бившият президент публикува изявления чрез прессъобщения, припомня BBC. Сега обаче новините ще се появяват на новия уебсайт.

Джейсън Милър, старши съветник на Тръмп, заяви по-рано, че неговият екип планира пускането на нова онлайн платформа. „Тази нова платформа ще бъде голяма”, каза той през март. Очакваше се тя да наподобява социалните мрежи. Но във вторник стана ясно, че новият уебсайт не е платформа за социални медии.

Сайтът е разработен от Campaign Nucleus – компания за цифрови услуги, създадена от бившия мениджър на кампанията на Тръмп – Брад Парскале. Няколко публикации на сайта сочат, че миналогодишните президентски избори в САЩ са били фалшифицирани.

Днес надзорният съвет на Facebook ще обяви решението си дали да забрани окончателно профила на Тръмп в платформата. Ако му бъде позволено да се върне в социалната мрежа, Facebook ще даде на Тръмп седем дена, за да активира отново акаунта си.

YouTube заяви, че ще активира отново акаунта на Тръмп, когато заплахата от „насилие в реалния свят” намалее. Twitter, където Тръмп имаше 88 милиона последователи, го забрани за постоянно.

Коментар